Skal spesialgranske alvorlige vogntogulykker

Statens havarikommisjon skal spesialgranske ulykker der vogntog er innblandet.

ALVORLIGE ULYKKER: Statens havarikommisjon skal nærmere granske ulykker der tunge kjøretøyer er involvert – som denne, der et utenlandsk vogntog kolliderte med en personbil ved Nordkjosbotn. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det melder kommisjonen på sine hjemmesider.

Bakgrunnen er at det har vært flere alvorlige ulykker der tunge vogntog har vært involvert – med store skader på både personer og gods som følge.


 

Skal granske rammebetingelser

Havarikommisjonen har også tidligere gransket ulykker med tunge kjøretøyer, det som er nytt for denne undersøkelsen er at man ønsker å undersøke hva slags rammebetingelser som transportselskapene – både norske og utenlandske – operer innenfor.

Kan konkurranse mellom selskapene, prispress fra bestillerne og andre vilkår påvirke trafikksikkerheten.


Vegdirektøren besøkte grensekontrollen: – Vi ser at det er mange vogntog som er farlig å bruke på veiene

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen i Statens vegvesen har onsdag vært på utekontroller i Nordkjosbotn og ved Kilpisjärvi.

 

Både transportselskaper, de som bestiller transportene (dvs. oppdragsgiverne) og de aktuelle veiforholdene vil bli undersøkt.

Skal gi økt kunnskap

«Målsettingen er å finne lærings- og forbedringspunkter for både transportbestillere og myndigheter som kan bidra til å redusere slike veitrafikkulykker», skriver kommisjonen på nettsidene.


Politiet vil skjerpe siktelsen mot trailersjåføren som kjørte på Charlie Dan Lind (22)

Etterforskningen av E8-ulykken nærmer seg slutten, og politiet sier de har et godt bilde av hva som skjedde da den litauiske sjåføren (56) fikk sleng og traff Charlie Dan Linds (22) bil.