Merket stor etterpørsel. Snart holder de åpent hver søndag

Kjøpmann Kete Bjørnå på Rema 1000 Veita opplevde at folk ønsket at butikken skulle holde åpent på søndagene. Fra slutten av måneden åpnes det en søndagsfilial i nabolokalene.

FLYTTER «Over gangen»: Rema 1000 Veita skal fra slutten av måneden holde søndagsåpent. 

nyheter

Som første Rema 1000-butikk i Tromsø kommune vil Rema-butikken på Veita holde søndagsåpent. Beslutningen om dette ble tatt for halvannen måned siden.

– Jeg jobber selv på butikken hver søndag og da er det veldig mange som banker på ruten og spør om vi har åpent. Ofte blir folk overrasket når vi svarer «nei. Derfor tenkte jeg at det virkelig var en stor etterspørsel etter dette nettopp og vi ønsket å gjøre butikk ut av det, så det blir spennende å teste ut markedet, sier Kete Bjørnå, kjøpmann på Rema 1000 Veita.

Nytt lokale

Ifølge lovdata.no skal faste utsalgssteder som selger varer til forbrukere holde stengt på søndager, dette gjelder derimot ikke for «utsalgssteder som i det vesentlige selger kiosk- eller dagligvarer, og som har en samlet salgsflate som ikke overstiger 100 kvm og bensinstasjoner med en samlet salgsflate som ikke overstiger 150 kvm».

Remas butikk på Veita er langt over 100 kvadratmeter, og i stedet for å innskrenke salgsområdet på søndager har Bjørnå valgt en litt ukonvensjonell løsning på dette.


Starter ny Joker-butikk i Storgata: – Skal ha søndagsåpent

Ekteparet Halvorsen åpner på sensommeren ny Joker-butikk nord i Storgata.

 

– Vi har et lokale rett over gangen, som litt mindre enn på 100 kvadratmeter, og ergo litt mindre enn vi ønsker. Likevel, vi er ganske god på å gjøre godt av det vi har og vi skal prøve så langt det lar seg gjøre og ha et fullferdig butikksortiment.

Potetgull og sjokolade

De siste ukene har Bjørnå jobbet med å finne ut hva skal som fylle hyllene på denne «nye butikken».

– Jeg har vært i dialog med andre kjøpmenn som driver søndagsåpne butikker for å høre hva behovene er, sier Bjørnå.


Lei klaging om sentrumsdød:

Vil ha søndagsåpne butikker i sentrum: – Vi må ha action

– Tromsø sentrum er en uslepen diamant. Nå må vi få søndagsåpne butikker, vi må samarbeide mer og noen må våge å dra lasset for at sentrum skal skinne, sier møbelbutikkgründer Frank Kiil.

 

– Det blir vel kanskje en god del potetgull og sjokolade, siden det nå først er søndag?
– Haha! Ja, det blir en god del av de der tingene. Det er kanskje ikke sånn at pære er det man har mest lyst på når det er søndag. I tillegg er både kinoen og Kulturhuset rett ved oss, som har en god del publikum på søndager, og da er det naturlig for oss å være åpne.

Nytt søndagsteam

Om alt går åpent planen så åpner dørene 24. mars.

– Vi må bare få alt utstyret til butikken, og alt må selvfølgelig klaffe, men vi har bestilt alt og det skal være i rute.

– Hva tenker de ansatte om at dere nå skal holde søndagsåpent?
– Jeg har ansatt et eget søndagsteam, som kun skal jobbe der på søndagene. De skal drifte butikken og ha ansvar for butikken om søndagene, så de ønsket å jobbe nettopp søndager, sier Bjørnå.


Dette er utfordringene Rema 1000 må håndtere fremover

I en knallhard dagligvarebransje har Rema 1000 stormet frem i 40 år. Men utfordringene står i kø for Trondheims butikkstolthet om de skal kjempe videre i en bransje som sliter med å vokse.

 

Med søndagsåpent kommer også flere lover og regler å følge for kjøpmannen.

– Det er mange regler i arbeidsmiljøloven som man må være bevisst på. Flesteparten av dem som jobber i den søndagsåpne butikken er studenter, også skal jeg også jobbe der en god del selv, sier Bjørnå.