Godteland på Jekta legger ned butikken tre måneder etter forrige konkurs

Godteland la ned i september i fjor, men bestemte seg for å satse på nytt allerede i oktober. Lørdag la de ned igjen.

LEGGER NED: Lørdag solgte Godteland varene sine til sterkt rabatterte priser fordi butikken legger ned. Foto: Frank Lande 

Dette er saken
  • Godteland åpnet dørene på Jekta for første gang i mars 2015.
  • I september 2018 gikk de konkurs, men åpna dørene igjen en drøy måned senere.
  • Lørdag ble butikken lagt ned igjen.
nyheter

Fredag skrev Godteland på Facebook at butikken på Jekta stenger dørene lørdag:

«Vi beklager å måtte meddele at vi skal legge ned. Vi håper våre kunder tar turen innom for en siste handel hos oss».

– Synd at den stenger

Lørdag er siste åpningsdag og bak skranken i godtebutikken står Frida Sofie Olsborg (21). Hun har jobbet deltid i butikken siden den åpnet i fjor høst.

– Jeg synes det er synd at den stenger, men merker det på hverdagene at det ikke er så mange som ønsker å kjøpe godteri, sier hun mens hun ekspederer kunder som er kommet innom for å kjøpe sterkt rabattert snop.

– Alle skal jo være så sunne nå, men det er vel egentlig bra, sier hun og smiler.

SISTE DAG PÅ JOBB: Frida Sofie Olsborg (21) har jobbet deltid på Godteland siden november i fjor, men nå skal butikken legges ned. Foto: Frank Lande 

Åpnet i september i fjor

Godteland åpnet dørene for første gang i et 60 kvadratmeter stort lokale i andre etasje på Jekta i mars 2015. I oktober 2017 flyttet de til et større lokale for å utvide konseptet med blant annet yoghurtis og milkshake i tillegg til godteri.

Salget gikk imidlertid ikke stort bedre, og i september i fjor slo butikken seg konkurs etter å ha levert svake driftsresultater over flere år.

Kort tid senere åpnet de dørene igjen i slutten av oktober med ny eierstruktur og frisk kapital.

– Vi fikk inn ny kapital på eiersiden, og bestemte oss kjapt for at vi ikke ønsket å gi opp. Jeg mener helt klart at det er mulig å få til et slikt konsept i en såpass stor by som Tromsø, sa Robert Chitussi, som sitter på én av tre eierposter.

Nå legger altså butikken ned igjen. Robert Chitussi ønsker ikke å uttale seg, men henviser til styreleder Jonny Hjelle. Han har ikke besvart iTromsøs henvendelser.