Hun blir sjømatrådets nye utsending

37 år gamle Trine Horne fra Florø har fått jobben som Norges sjømatråds fiskeriutsending i Frankrike fra høsten av.

NY JOBB I SJØMATRÅDET: Trine Horne er Norges Sjømatråds nye utsending til Frankrike. FOTO: Marius Fiskum 

nyheter

Det skriver sjømatrådet i en pressemelding.

Horne bor i dag i Brussel, og har ifølge sjømatrådet lang erfaring fra den norske sjømatnæringen fra både Lofotprodukt og Findus.

I Findus hadde hun blant annet jobben som produktsjef med strategisk og operasjonell planlegging av sjømatkategorien, i tillegg til å være ansvarlig for digitale kampanjer. I Lofotprodukt jobbet hun blant annet som ansvarlig for butikkampanjer og utvikling av nye produkter.

– Det er en stor glede å få Trine med på laget. Frankrike er som kjent et veldig viktig sjømatmarked, og hennes kompetanse og erfaring fra sjømatnæringen vil bli svært nyttig for å fortsette på det gode arbeidet som er gjort i Frankrike, sier Børge Grønbech, direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne å jobbe for å posisjonere norsk sjømat hos franske forbrukere, og gleder meg samtidig veldig til å starte å jobbe med dyktige, gode kollegaer i Sjømatrådet. Jeg er født og oppvokst på kysten, og begynte min yrkeskarriere med eksport av laks og ørret gjennom Norwell i Florø. Deretter har jeg primært jobbet med produktutvikling og merkevarebygging med to av de store merkevarene innenfor sjømat i norsk dagligvare. Med den bakgrunnen gleder jeg med stort til å jobbe for å øke preferansen for fantastiske norske sjømatprodukter også i Frankrike, og ser virkelig fram til å være med på reisen til en fremtidsrettet næring, sier Horne i meldingen.

Horne har en «Executive master og business» fra Norges Handelshøyskole, med dedikert fokus på den globale sjømatindustrien.