Advarer om økende skredfare i hele landsdelen

Skredfaren har allerede økt noe mandag. Nå meldes det om betydelig skredfare de kommende dagene både i Tromsø og resten av Nord-Norge.

Illustrasjonsbilde fra et tidligere snøskred.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

For de to neste dagene er skredfaren vurdert til 3 - betydelig for hele Nord-Norge på grunn av kraftig vind og mer snø i vente. Det vil bygge seg opp store fokksnøansamlinger og det vil være lett for en skiløper å løse ut opp mot store skred, mens været står på varsler NVE gjennom nettsiden Varsom.no.

Kraftig vindøkning vil danne ustabile og store flak i leheng. Det ligger mye løs snø tilgjengelig for vindtransport og i tillegg vil det komme rundt 30 cm nysnø de neste dagene i store deler av Nord-Norge advarer ekspertene.

– Unngå leområder der det samler seg fersk fokksnø, typisk bak rygger, i søkk og renneformasjoner. Vær tålmodig og gi snøen tid til å stabilisere seg, er vaktleder ved snøskredvarslingen Emma Julseth Barfods råd.