Skredet på Storelva:

Så skredet løses ut rett under seg: – Nå har jeg driti meg skikkelig ut

Mannen i 40-årene var svært takknemlig overfor redningsmannskapet da han endelig var trygt nede igjen.

Den uheldige brettkjøreren sto fast rett over bruddkanten på skredet (merket til høyre med rød ring), og måtte ta seg opp til redningsmannskapet (merket med rød ring til venstre) for å komme seg ned igjen.  Foto: Rikke Lange

nyheter

Rundt klokka 17.00 onsdag meldte mannen selv fra til AMK om at det var utløst et skred under han i fjellsiden vest på Akselkollen, like over lysløypa på Storelva.


Person fast etter snøskred ved lysløypa på Storelva

Onsdag ettermiddag gikk det et snøskred ovenfor lysløypa på Storelva. Mannen som ble fast i fjellsiden er nå reddet ned.

 

Mannen var alene på tur denne gangen for å kjøre på brett når det gikk galt.

– Det var tett snøvær og veldig flatt lys, så jeg mistet rett og slett oversikten over hvor jeg var. Så trynte jeg litt og skled ned i terrenget, hvor det var mye brattere enn forventa, forteller han.

– Jeg så skredet gå rundt 10-20 meter under meg, og tenker bare «nå har jeg driti meg skikkelig ut».

Måtte avbryte helikopterredning

Det ble først meldt at mannen ble tatt i skredet, men mannen selv forteller at han kun så det gå under seg.

Tett snøvær og det bratte terrenget mannen befant seg i gjorde redningsaksjonen vanskelig. Det ble gjort et forsøk på å hente ham ut med helikopter, men det måtte avbrytes på grunn av snøværet.

Samtidig tok en ekvipasje med snøscooter og på ski fra Røde Kors seg opp en tryggere del av fjellet og guidet den uheldige mannen opp til dem, før de tok seg ned sammen.

– Det er ganske flaut

Mannen uttrykte tydelig at han var flau over situasjonen, og ønsket ikke stå fram med navn og bilde i avisen. Han forteller at han har gått mange turer i området før.

Etter nesten to timer kom han seg ned ledet trygt av Røde Kors skipatrulje. Han forteller at han hadde masse varme klær, skredsøker og spade med på turen, men manglet hodelykt.

– Det er ganske flaut at jeg klarte å rote meg ut i et slik terreng, så det er bare å takke redningsmannskapet som sto på her for å hjelpe meg. Jeg var ikke mye høy i hatten da jeg stod der oppe etter at skredet gikk og ikke visste hvor jeg kunne eller burde bevege meg. Jeg sjekket bratthetskartet og det var bare rødt overalt rundt meg, så da var det bare å ringe etter hjelp. De har gjort en stor innsats her i dag.