Slik var februar-været i Tromsø

Med en gjennomsnittlig temperatur på minus 3,4 grader, var februar noe varmere enn normalt.

VARMERE ENN NORMALT: Februar var 0,8 grader varmere enn normalt. Foto: Trond Karlstrøm 

nyheter

Været i februar har vært variert, men preget av en del nedbør, ifølge vakthavende meteorolog Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge.

– Februar har egentlig vært rimelig normal i forhold til været. Men det har vært litt mer nedbør enn normalt, sier Skoglund.

Varmere enn normalt

Gjennomsnittstemperaturen har vært på minus 3,4 grader, som er 0,8 grader varmere enn normalt for februar.

– Den varme perioden på slutten av måneden har gjort at gjennomsnittstemperaturen ble litt høyere enn vanlig. Normaltemperaturen ligger på rundt 4,2 minusgrader, så det har vært noe varmere enn vanlig i februar, forklarer Skoglund.

Den høyeste målte temperaturen i februar var 6,4 grader, og ble målt 23. februar ved Vervarslinga. Den laveste temperaturen var på 13,2 minusgrader og ble målt 5. februar.

Mer nedbør enn forventet

I løpet av måneden falt det 55 prosent mer nedbør enn forventet i Tromsø. Kombinert med de milde temperaturene gjorde dette at februar ble en våt måned i Tromsø.

– Det kom litt mer nedbør enn forventet, og det falt både som snø og regn, forteller meteorologen.

Polart lavtrykk

Tirsdag meldte vakthavende meteorolog Ola Mellem at et polart lavtrykk over landsdelen ville føre til varierende vind opp til frisk bris i Tromsø. Temperaturene på onsdag og torsdag vil ligge på rundt 3–4 minusgrader, med en del snøbyger. Til helga kan været bli noe bedre.

– Det ser ut som det kan bli for det meste oppholdsvær og rolige vindforhold til helga. Litt usikker på søndagen, da kan det komme noen snøbyger, sa Mellem.