Mann brukte narkotika i Tromsø sentrum. Nå får han samfunnsstraff

Er i dag på rehabilitering.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

En 27 år gammel mann er i Nord-Troms tingrett dømt til samfunnsstraff i 60 timer, som må gjennomføres i løpet av 120 dager.

Bakgrunnen for dommen er at mannen, som for tiden er bosatt i Sverige, skal ha oppbevart 20 gram amfetamin, 1,06 gram med hasj, 0,6 gram fleinsopp og 0,34 gram MDMA på to adresser i Tromsø – en av dem i Tromsø sentrum. Forut for dette skal den siktede ha brukt hasj og amfetamin i Tromsø sentrum.

Mannen opplyser, ifølge dommen, at han i dag er på rehabilitering ved en institusjon i Sverige. Den siktede skal ha slitt med daglig bruk av hasj og en del amfetamin i helgene. «Narkotikaforbruket har vært høyt særlig de siste to årene, men problemet har vært vedvarende fra 16 års alder», sies det i dommen.

Retten gir sin tilslutning til at siktede i dag må anses for å være i en klar rehabiliteringssituasjon.