Vil øke piggdekkpanten med 40 prosent

Administrasjonen i kommunen foreslår å øke piggdekkpanten med 40 prosent til 1.400 kroner

VIL ØKE PANTEN: Dersom du skifter til piggfrie vinterdekk kan du få 1.000 kroner i innbytterpant. Nå foreslås det at panten skal økes til 1.400 kroner.  Foto: Scanpix

nyheter

I fjor var det 130 bileiere som brukte panteordningen der man får 1.000 kroner for å skifte fra piggdekk til piggfrie vinterdekk.

Det er altfor lite, mener administrasjonen i kommunen.


 

85 prosent kjører med pigg

I Tromsø er det cirka 35.000 biler – og cirka 85 prosent av disse kjører på piggdekk om vinteren. Målet med panteordningen er å få langt flere til å skifte de forurensende piggdekkene til mer miljøvennlige dekktyper.

Derfor skal formannskapet nå få ta stilling til om panten skal økes.

Administrasjonen foreslår å øke beløpet for fire dekk til 1.400 kroner. Det vil innebære at i overkant av 700 bileiere vil kunne få pant innenfor budsjettramma på én million kroner.


Nå kan du få en tusenlapp for piggdekkene, men da må du skynde deg

Gjelder kun de første 1.000 som benytter seg av ordningen.

 

Pant ved nybilkjøp

Administrasjonen ønsker også å utrede om det skal kunne gis 1.400 kroner i rabatt ved nybilkjøp dersom det velges piggfrie vinterdekk.


Har gjort 70.000 målinger av luftkvaliteten i Tromsø

De siste ukene har to av Nobinas busser vært utstyrt med luftmålere på taket. Hvert minutt sendes og mottas måledata av Telenor før NORUT laster de ned og presenterer dem på et 3D-kart på nett.