Her pågriper politiet to personer etter innbrudd i Norrøna-butikken søndag

Søndag kveld, like etter klokken 19, tok to personer seg inn i Norrøna-butikken i Tromsø sentrum og tok med seg klær. Politiet pågrep de to kort tid etter.

To kjenninger av politiet ble pågrepet kort tid etter innbruddet.  Foto: Thor Anders Angelsen

nyheter

– Det er to personer som har vært inne og forsynt seg med klær, og så prøvd å stikke av gårde, sier operasjonsleder i politiet, Morten Augensen, til iTromsø.

Tyveriet skal ha skjedd på Norrøna-butikken inne på havneterminalen, klokken 19.10, og politiet ble varslet av vitner på stedet.

– Vi fikk en telefon fra vitner som så dem ta på seg mange klær, sier Augensen.

Sivilit politi er på stedet søndag kveld. Det er ikke kjent hvordan tyvene tok seg inn i butikken.  Foto: Sanna Drogset Børstad

 

De to ble pågrepet utenfor Nerstranda kort tid etter. Begge to er godt kjent av politiet fra før, opplyser operasjonsleder. Den ene av de to skal ha vært utagerende under pågripelsen, men politiet har nå kontroll på begge to, som blir tatt med inn til arresten.

En politipatrulje er nå på stedet. De vet enda ikke hvordan de to har tatt seg inn i butikken, eller verdien på det som er stjålet.

– Men det var Norrøna-klær, og en god del av dem. Vi samler nå inn informasjon, sier Augensen.

Norrøna-butikken ligger i andre etasje inne i havneterminalen.  Foto: Sanna Drogset Børstad

Mandag formiddag har den ene av de to siktede vært inne til avhør.

– Begge har vært i arrest her i natt og har status som siktet i saken. Det er fremdeles ikke helt klart hva som er borte, men vi har tatt beslag i en god del klær og må samfatte vårt beslag med hva butikken mangler etter hvert. Det ser ut til at de har brutt opp et gitter for å ta seg inn i butikken, sier Jarle Johnsen, leder for etterforskningsseksjonen ved Troms politidistrikt.