Flere innbrudd registrert i sentrum i løpet av helgen:

Skole må permittere elever etter innbrudd og hærverk: – Kjempetrist

I løpet av helgen har det vært innbrudd hos Voksenopplæringa i Tromsø. Verdisaker er stjålet og det er utført hærverk i flere klasserom.

UBUDNE GJESTER: Voksenopplæringa i Tromsø har hatt ubudne gjester inne i løpet av helga i deres lokaler i Tromsø sentrum. Mandag morgen jobber politiet på stedet med å sikre spor.  Foto: Silje Løvstad Thjømøe

nyheter

Det bekrefter rektor Lena Steinsvik Hansen overfor iTromsø.

Rektor Lena Steinsvik Hansen  Foto: Marte Gilstad

 

– Vi vet ikke når i løpet av helgen det har vært noen her eller hvordan de har kommet seg inn. Flere dører til klasserom i første etasjen var brutt opp, et dataskap med iPader i var brutt opp og tømt, og det er mye hærverk. Prosjektorer og flere smartboards har blitt forsøkt revet ned, og flere PC-er er tatt, men vi har ikke helt oversikt over alt per nå, sier Hansen mandag morgen til iTromsø.

– Det er kjempetrist, og ikke noen god start etter vinterferien. Alle elevene våre i første etasje er permittert i dag inntil videre, mens grunnskoleavdelingen i 3. etasje vil ha ordinær drift.

HÆRVERK: Også i entréen i Kaigata 4 hvor iTromsø har kontor, har det vært gjennomført hærverk natt til lørdag.  Foto: Silje Løvstad Thjømøe

 

En person pågrepet

Politiet har vært på plass i lokalene til Voksenopplæringa i Strandgata 41 mandag morgen, og en person er siktet i saken.

– Vi har pågrepet og siktet en person. Vi foretok en sjekk av personen noen timer i forkant av meldingen om innbruddet mandag morgen, og har en mistanke om at gjenstander han hadde på seg kan knyttet til åstedet. Den siktede har vi hatt befatning med før og han har flere forhold på seg, så det vurderes varetektsfengsling, sier Jarle Johnsen, leder for etterforskningsseksjonen ved Troms politidistrikt til iTromsø mandag formiddag.

Ser etter sammen

Søndag kveld ble to personer pågrepet etter å tatt seg inn i Nørrøna-butikken i Havneterminalen, mens det natt til lørdag var innbrudd hos utestedet O'Learys i samme del av sentrum. Også i Kaigata 4, hvor iTromsø holder til, har det vært gjennomført hærverk natt til lørdag.

– Vi har ingen som er registrert som formelt mistenkt når det gjelder innbruddet hos O’Learys, men det er naturlig at vi sjekker ut de tre vi har pågrepet i forbindelse med de andre vinningssakene i løpet av helgen opp mot den hendelsen, sier Johnsen.