Fylket gir 10 millioner kroner til å forbedre hurtigbåt-adkomsten i Tromsø

Tromsø Havn skal bygge om for totalt 23 millioner kroner.

Hurtigbåtterminalen på prostneset i Tromsø.  Foto: TROND SANDNES

nyheter

Troms fylkeskommune har gitt tilsagn om et tilskudd på 10 millioner kroner til ombygging av adkomsten til hurtigbåtene på Prostneset.Tromsø Havn vil stå for ombyggingen, som er kostnadsberegnet til 23 millioner kroner totalt.


Søker milliontilskudd til ny hurtigbåtlandgang

Tromsø havn søker Troms fylkeskommune om 11.475.000 kroner til ny landgang for hurtigbåtene.

 

Den splitter nye hurtigbåt-terminalen har ikke holdt mål, og folk har blant annet klaget over at de må stå ute i vær og vind når de skal vente på å slippe om bord.


Her ligger én av de tre splitter nye hurtigbåtene

Her ligger den første av de tre nye hurtigbåtene som settes i drift mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad fra neste år.

 

Fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp), har derfor gitt Tromsø Havn tilsagn om et tilskudd på inntil 10 millioner kroner til etablering av en forbedret løsning for adkomst til hurtigbåtene på Prostneset.


Godkjenner ny landgang til hurtigbåtene

Kommunens byggesakssjef godkjenner at det bygges nytt landgangsbygg fra havneterminalen til hurtigbåtene.

 

– Det tiltaket som er skissert fra Tromsø havn sin side innebærer at adkomsten til hurtigbåtene vil bli via 2. etasje i terminalen, gangveg over til et trapp- og heistårn på kaien, og en overbygd løsning videre til hurtigbåtkaien, sier fylkesråden til Harstad Tidende.


Hurtigbåtene går ikke om vinden er sterkere enn 12 sekundmeter: – Dette kan ikke fortsette

En selvpålagt vindrestriksjon for hurtigbåttrafikken mellom Harstad og Tromsø får sin løsning i løpet av uka.

 

Fylkesråden for samferdsel og miljø er glad for at man nå ser ut til å kunne få på plass en god og framtidsrettet løsning for de reisende med hurtigbåten.

– Det gjenstår fortsatt avklaringer med Tromsø Havn i om å la avstigende hurtigbåtpassasjerer benytte adkomsten til byen via fortauet oppover mot The Edge. Men vi ser fram til fortsatt god og konstruktiv dialog med Tromsø havn for også å få en slik løsning på plass, sier fylkesråd Ivar B. Prestbakmo.


Slik blir den nye hurtigbåtrampen på havneterminalen: – Vi fortjener kritikk

Havnedirektør Jørn Even Hanssen presenterte torsdag ettermiddag, de nye planene for passasjerrampen til hurtigbåtanløpet ved havneterminalen.