Øker antall avganger til Tromsø

Avinor melder om passasjervekst i februar til tross for færre flyvninger. Nå øker Widerøe antall avganger mellom Tromsø og Bergen.

FÅR ENDA EN AVGANG: Widerøes flyrute mellom Bergen og Tromsø øker fra to til tre ukentlige avganger. 

nyheter

Det er reiser mellom Norge og Tyskland som bidrar mest til Avinors totale trafikkvekst i februar, noe Spruit tilskriver ski-VM i Seefeld. Bergen lufthavn skiller seg ut med 4,8 prosent økning i antall passasjerer sammenlignet med året før.


Widerøe varsler kutt i flere flyruter

18 av Widerøes 23 kortbaneruter er ikke lønnsomme, ifølge Widerøe-sjef Stein Nilsen.


Det er særlig nye ruter til utlandet som drar lasset, men også flyruta mellom Bergen og Tromsø utmerker seg med en økning på 24 prosent i februar.

– Widerøes satsning med å styrke Bergen som knutepunkt fra fjord og nord er veldig spennende. Rutetilbudet til Tromsø og Bodø har blitt betydelig styrket de senere år, og fra april forsterker Widerøe dette ytterligere ved å øke fra to til tre ukentlige avganger til Tromsø, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør ved Bergen lufthavn.


Starter vinterrute til London fra Tromsø

Fredag åpnet Wizz Air sin andre rute til Tromsø.


Totalt reiste nesten 3,9 millioner passasjerer over Avinors lufthavner i februar, 1,6 prosent flere enn på samme tid i fjor. Dette til tross for at det var nesten 1.000 færre flyvninger.

– Trenden vi har sett det siste året fortsetter med oppgang i antall passasjerer og nedgang i antall fly i luften. Dette er sammensatt, men større fly og flere reisende per flyvning er faktorer som spiller inn, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor, i en pressemelding.