Oppretter ny norsk-russisk havforskergruppe

Norske og russiske forskere skal samordne vitenskapelige data og felles forskningsprosjekt.

NYTT FARTØY: Forskningsskipet «Kronprins Haakon» ble i fjor overtatt av Polarinstituttet og Havforskningsinstituttet.  Foto: Øystein Mikelborg/Norsk Polarinstitutt

nyheter

Gruppa opprettes i løpet av 2019. Det melder Havforskningsinstituttet på sin nettside.

– Russisk havforskning har nylig gått gjennom ei omfattende omorganisering, og i den forbindelse skjer det også en del endringer i samarbeidet mellom norske og russiske havforskere, sier forskningsdirektør Geir Huse til Havforskningsinstituttets nettside.

Det polare havforskningsinstituttet i Murmansk (Pinro) har samarbeidet med det norske Havforskningsinstituttet i mer enn 60 år. Etter omorganiseringen er det Det føderale havforskningsinstituttet (Vniro) i Moskva som er HIs nye samarbeidspartner.