Etterlyser ungdommer:

Vil ha de unge inn på eldrehjem

Kommunen går nå ut og etterlyser ungdommer mellom 15 og 16 år som kan tenke seg å hjelpe de eldre på byens sykehjem til å få en morsommere hverdag i sommer.

TRIVSEL: Ungdommer i Tromsø oppfordres til å søke sommerjobb på byens sykehjem for å bidra til bedre trivsel for beboerne. Foto: Ronald Johansen 

AKSJONISTER: Denne gjengen fikk sommerjobb på kommunens sykehjem i 2014 innenfor ramma av «Aksjon ungdom». Foto: Tromsø kommune 

nyheter

Det er i forbindelse med «Aksjon Ungdom 2019» som sykehjemmene i byen er på jakt etter 9. og 10.-klassinger fra byens skoler.

– Vi vil gjerne ha dem til sykehjemmene for å bidra med trivselsfremmende aktiviteter for de eldre, sier Cecilie Barth-Heyerdahl, tverrfaglig spesialist på Mortensnes sykehjem.

ELDREFESTIVAL: I fjor ble «Eldrefestivalen» i Telegrafbukta arrangert i strålense solskinn. Festivalen ble arrangert med mye hjelp fra de sommerjobbende ungdommene.   Foto: Ronald Johansen

Trenger mellom 50 og 60 unge

På hennes sykehjem trenger man syv ungdommer, men kommunen som helhet har behov for mellom 40 og 50 gutter og jenter.

– Vi er på leiting etter dem som har lyst til å jobbe med mennesker, og som er nysgjerrige på det å jobbe med eldre, sier Barth-Heyerdahl.Søknadsfristen er satt til slutten av april, og når søknadene med CV er kommet inn vil de aktuelle kandidatene bli innkalt til intervju.

Skal skape trivsel for de eldre

– Så vil vi ansette dem vi mener er best egnet nå i sommer, sier Barth-Heyerdahl.

Arbeidsoppgaver som de unge vil bli satt til er eksempelvis å vise film, spille spill, lese bøker eller aviser, synge, danse eller opptre på andre måter – eller simpelthen gå på tur med de eldre.

AKSJONISTER: Denne gjengen fikk sommerjobb på kommunens sykehjem i 2014 innenfor ramma av «Aksjon ungdom».   Foto: Tromsø kommune

– De vil også få være ansvarlige for en god del ting under den store eldrefestivalen som vi arrangerer i Bukta til sommeren, sier Barth-Heyerdahl.

Suksess fra starten

Det er sjette eller syvende gang som «Aksjon Ungdom» gjennomføres i kommunen.Fra starten av var det Kroken sykehjem som tok initiativet, men etter at tiltaket ble en kjempesuksess har de andre sykehjemmene i byen fulgt etter.

– Vi ser det som veldig positivt for både ungdommene og de eldre, og vi er også interessert i å vise fram eldreomsorgen for ungdommer som kanskje kan tenke seg å jobbe der i fremtiden. Det blir litt rekrutteringsarbeid også, sier Barth-Heyerdahl.