Egon har skjenkebevilling på kjøpesentre i 16 andre kommuner: – Uforståelig at vi ikke skal få det samme i Tromsø

Både Egons driftsleder i Nord-Norge og Jekta-leder Laila Myrvang stiller seg uforstående til at kommunen igjen nekter Egon å servere alkohol på Jekta.

– SKUFFET: Anni Skogmann (Frp) lyktes ikke med å få formannskapet til å gi Egon skjenkebevilling på Jekta. Driftsleder for Egon i Nord-Norge, Erling Skogseth, er skuffet over utfallet.  Foto: Frank Lande

nyheter

I april 2018 fikk Egon nei på søknaden om skjenkebevilling i sin planlagte restaurantetablering på Jekta. Siden den gang har havneterminalen på Prostneset åpnet, og formannskapet har gitt flere restauranter tillatelse til å servere alkohol der.


Egon får ikke skjenkebevilling på Jekta: – Direkte næringsfiendtlig

Frp og Høyre mener det er urettferdig å gi skjenkebevilling til restauranter i havneterminalen og ikke på Jekta, men posisjonen viser til ruspolitisk handlingsplan som ikke tillater alkoholservering på kjøpesentre.

 

Derfor har Erling Skogseth, driftsleder for Egon i Midt-Norge og Nord-Norge, søkt på nytt. Tirsdag behandlet formannskapet den nye søknaden, men til tross for at Egon får støtte fra Høyre og Frp, ble det flertall for skjenkenekt også denne gangen.

Det overrasker Erling Skogseth.

– Havneterminalen er også et knutepunkt med butikker hvor folk i alle aldre ferdes, så jeg klarer ikke å se forskjellen på den og Jekta, sier han, og viser til hovedregelen i kommunens rusmiddelpolitikk som sier at det ikke skal serveres alkohol på kjøpesentre.


Egon gir ikke opp Jekta-etablering – søker på nytt skjenkeløyve

For nesten ett år siden avslo formannskapet søknaden om skjenkebevilling til en planlagt Egon-restaurant på kjøpesenteret. Nå har restaurantkjeden på nytt krevd politisk behandling av saken.

 

– Kun et problem i Tromsø

OPPGITT: Både Egon-leder Erling Skogseth og Jekta-leder Laila Myrvang var oppgitte over at politikerne nekter Egon å skjenke alkohol på Jekta.   Foto: Frank Lande

 

Ifølge Skogseth har Egon 20 restauranter på kjøpesentre i 16 ulike kommuner.

– Alle disse restaurantene har skjenkebevilling, så vi forstår ikke hvorfor vi ikke skal få det samme på Jekta i Tromsø, sier han.

Skogseth er skuffet over utfallet, særlig fordi Egons alkoholsalg ikke utgjør mer enn et par prosent av den totale omsetningen.

– Det er ikke avgjørende for inntjeningen vår, men kundene våre forventer å ha muligheten til å drikke alkohol hvis de ønsker det, sier han.

Erling Skogseth sier at de skal diskutere saken internt før han vil si hva de skal gjøre fremover.

– Vi har ikke konkludert ennå, men vil ikke åpne restaurant på Jekta uten skjenkebevilling. Da vil vi få et halvveis produkt og kunder som blir skuffa, sier han.


 

Jekta-leder: Uforståelig

Jektas senterleder, Laila Myrvang, hadde også tatt turen for å høre på behandlingen av søknaden. Hun var tydelig opprørt etterpå.

– Jeg synes det er direkte næringsfiendtlig, og klarer ikke å forstå hvorfor Tromsø skal nekte kjøpesenterrestauranter å servere alkohol når det samme tillates i resten av landet, sier Myrvang.

Hun mener at argumentet om å holde alkohol borte fra kjøpesentre fordi det ferdes småbarnsfamilier der er helt urimelig.

– Det er også småbarnsfamilier på havneterminalen, på flyplassen og i sentrum, så dette henger ikke på greip.


Har lenge ønsket å åpne på Jekta. De venter fortsatt på skjenkebevilling

Vil åpne Egon på Jekta, men mangler fortsatt sjenkebeviling.