Leif Arneberg (75) utnevnt til æresmedlem i Tromsø Forsvarsforening

Leif Arneberg ante fred og ingen fare da han deltok på Tromsø forsvarsforenings årsmøte. Plutselig ble han overrumplet av formannen som utnevne ham til æresmedlem i foreningen.

bilde: Lars Echroll (til høyre) utnevnte Leif Arneberg (75) til æresmedlem av Tromsø Forsvarsforening. Echroll beskriver innsatsen til Arneberg som ekstraordinær. Foto: privat 

nyheter

Leif Arneberg ble utmanøvrert av sine egne på årsmøtet til Tromsø Forsvarsforening torsdag i forrige uke. Han beskriver det som en positiv overraskelse.

– Det var overraskende, veldig overraskende. Jeg hadde ikke hørt et ord om saken. Før jeg skal fram til møteleder, så ble det sagt at jeg skulle utnevnes til æresmedlem. Jeg ble bedt om å komme fram og ble overrasket med en liten gave og gratulert med æresmedlemskap i Tromsø Forsvarsforening, forteller Arneberg.


Debatt:

Minnetavla bør flyttes tilbake til sin opprinnelige plass

Minnatavla av de falne fra andre verdenskrig bør plasseres der folk ser den.

 

– En ekstraordinær innsats

Arneberg beskriver miljøet i foreningen som ganske nøkternt. En slik utmerkelse er likevel ikke hverdagskost.

– Det er ikke så mye skryt i disse foreningene. Jeg takket jo selvfølgelig for det, det var jo formannen som sa disse ordene.

Formann i foreningen, Lars Echroll, sparer ikke på kruttet.

– Han har gjort en ekstraordinær innsats i en mannsalder, skriver formann Lars Echroll i en pressemelding.


Bybildet:

Den tyske krigskirkegården på Elverhøy

Dette er den tyske krigskirkegården som ble anlagt på Elverhøy i kjølvannet av bombingen av det tyske slagskipet «Tirpitz» i 1944.

 

Echroll ga ham en et gavekort og en plakett som tegn på utmerkelsen. Arneberg er selv mangeårig formann for Tromsø forsvarsforening. Han er stolt av å bli omtalt slik.

– Det betyr at de som sitter i styret mener at jeg har gjort noe bra da, jeg går ut ifra det. Det er klart jeg er stolt av det. Jeg er det, sier Arneberg, som beskriver medlemmene i foreningen som gode venner.

Hjerte for forsvaret

Arneberg har hatt en interesse for Forsvaret helt siden han startet utdanningen sin der.

– En av interessene mine hele mitt liv har vært Forsvaret Jeg har jobbet som offiser på Olavsvern. Så har jeg vært medlem siden 1980-tallet, forteller han.