Vil kartlegge søppel langs kysten

Hold Norge Rent inviterer til nasjonal dugnad for registrering av forsøplede områder.

Kartlegging: Hold Norge Rent maner til nasjonal dugnad. Illustrasjonsfoto: Bo Eide 

nyheter

Den ideelle foreningen Hold Norge Rent arbeider mot forsøpling, og mener at vår kunnskap om egen forsøplingssituasjon er begrenset. Vi vet ikke hvor mye avfall som er på avveie i Norge, og vi vet ikke hvor mye nytt avfall som kommer på avveie hvert år, skriver foreningen i en pressemelding.

– Målet med denne kampanjen er å få mer kunnskap om forsøplingsomfanget i Norge og om ryddebehovet langs kysten så vel som i innlandet langs vassdrag og innsjøer, sier daglig leder Lise Keilty Gulbransen.

Kampanjen er også en del av oppladningen til Strandryddeuka 29. april til 5. mai. Hold Norge Rent ønsker å gjøre det enklere for frivillige å finne steder å rydde og sørge for at større deler av landet blir ryddet.

Per i dag er det meldt inn 495 forsøplede områder i Hold Norge Rents ryddeportal. Disse er markert med en rød ropert og kan gjøres om til ryddeaksjoner av frivillige som ønsker et sted å rydde.


Kystverket i beredskap mot forurensing på Hustadvika

Kystverket er koblet inn på grunn av faren for akutt forurensning etter at de to skipene havarerte i Hustadvika. Så langt er det ingen lekkasjer.