Bussforsinkelser over hele byen: – På Kvaløya er det mange busser som er opp til en halvtime forsinka

Nobina sliter med å få bussene fram i tide onsdag morgen.

Buss nummer 20 slet med å komme seg opp Petersborggata onsdag. Bussen måtte bare rygge ned bakken igjen, mens andre busser bare kjørte forbi.   Foto: Kjetil Vik

nyheter

Været, med nullføre og nedbør, skaper problemer i morgentrafikken. Nobina melder om store forsinkelser på bussene over hele byen, og spesielt på Kvaløya.

– De fleste bussene på Kvaløya er rundt en halvtime forsinket. Akkurat nå teller jeg syv-åtte busser som ligger opp til en halvtime forsinket, sier driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, litt etter klokken 08.30.

Det er store forsinkelser på bussene onsdag morgen.   Foto: Lars Giske

Kø over hele byen

Han forteller om mye kø og forsinkelser over hele byen.

– Trafikken går veldig sakte nå når det er glatt. Kvaløya har fra før et køproblem, som blir ekstra fremtredende på sånne dager, sier han.

Problemene er verst mellom 07.30 og 08.30 om morgenen, når det er mange som skal på jobb. Nilssen regner med at det vil løse seg opp de nærmeste timene, men at man må påregne forsinkelser også utover dagen.

– Vi vil sette opp ekstra busser der det er mulig, men det har lite for seg å sende ut flere busser for å lage enda mer kø, sier Nilssen.

DRIFTSSJEF: Magnar Nilssen i Nobina. 

 

Bobil skapte kø

En bobil med henger som ble stående fast på Tverrforbindelsen skapte også trafikkproblemer tidligere onsdag morgen. Da politiet kom på stedet var berging allerede i gang.

– Det er glatt ute i dag, men vi har ikke fått meldinger om at trafikken ikke flyter greit, sier operasjonsleder i politiet, Rune Nilsen.

I Langnesbakken fikk en betongbil trøbbel på det glatte føret.

Også i Langnesbakken var det lange køer på det glatte føret onsdag morgen.   Foto: Frank Lande