Enorm opplagsvekst for iTromsø: Har økt 16 prosent på ett år

Opplags- og lesertallene som ble offentliggjort i dag, vitner om en fenomenal utvikling for mediehuset.

GODE TALL: – Det er nærmest naturstridig at papiravisen holder seg så godt, sier Stig Jakobsen (til høyre), her fotografert sammen med nyhetsredaktør Trond Haakensen og salgsdirektør Cecilie Stefanussen. Jakobsen kan også glede seg over bunnsolide mobiltall. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

iTromsø har det siste året økt opplaget med hele 16 prosent. 7.779 er det nye opplaget for avisen, noe som utgjør 1.060 flere enn for ett år siden.

Avisen fortsetter dermed en positiv utvikling siden 2016, hvor økningen i perioden har vært på 37 prosent.

– Tallene vitner om at vi klarer å fenge interessen til leserne, og at vår tunge satsning på krim, politikk og kultur har gitt en solid uttelling. Lesere er åpenbart opptatt av mer enn fjas, og det er vi glade for, sier nyhetsredaktør i iTromsø, Trond Haakensen.

Lesertallene viser også en positiv utvikling, med 17,4 prosent flere lesere digitalt og 11 prosent økning totalt. Mobil har likevel den kraftigste utviklingen, med 19 prosent flere lesere enn ved forrige måling, som kom for et halvt år siden. Lesertallet totalt for iTromsø er ifølge målingen på 40.100.

– Det er selvsagt morsomt at vi fortsetter å øke på mobil, digitalt og totalt, men at vi fortsatt har like mange lesere som sist på papir, er sjokkerende bra. Det er så imponerende at det nærmest er naturstridig, sier sjefredaktør og administrerende direktør Stig Jakobsen.

iTromsøs salgsdirektør Cecilie Stefanussen mener tallene gjør flere av spådommene fra noen år tilbake til skamme.

– 2019 er et ordentlig jubelår for iTromsø, og vi må tilbake til 2012 for å finne lignende tall på opplag. De mørke utsiktene som ble forespeilet oss for ti år siden, er behørig motbevist. At lesertallet på papir også holder seg, vitner om at det formatet på ingen måte er dødt, stikk i strid med antagelsene fra ti år tilbake, sier Stefanussen.