Ingen fly har reist fra flyplassen i dag: – Aldri opplevd noe lignende i mine 10 år som driftssjef

Tromsø lufthavn Langnes har vært stengt i tre timer mandag. Ikke ett eneste fly har forlatt eller ankommet per klokka 09.15.

STORE FORSINKELSER: Det er store forsinkelser og flere avganger innstilt etter at flyplassen i Tromsø var stengt i overkant av tre timer mandag morgen.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Snøkaoset i Tromsø er komplett. Mens veier og gangfelt ikke er brøytet, har flyplassen ikke fått av gårde et eneste fly klokka 09.15.

– Det er helt kaos. Jeg har aldri opplevd noe lignende i mine 10 år som driftsjef. Det er helt forferdelige forhold og det har vært helt ekstremt med snø i natt, sier Svein-Idar Henriksen, driftssjef på flyplassen.

– Vi har alt som kryper og går av folk i sving her, men det har kommet enorme mengder snø og vi har vært helt stengt her så langt i dag.


Så mye snø kom det i natt

Vi har ikke hatt så mye snø 1. april siden år 2000.

 

Banelysene nedsnødd

NOK SNØ: Ingen fly har ankommet eller forlatt Tromsø Lufthavn Langnes mandag morgen per klokka 09.30. Dette er utsikten til en av de "snøfaste" passasjerene som venter på avgang fra Tromsø.  Foto: iTromsø-tipser

 

Mens rullebanen er ryddet og under kontroll, er utfordringen å holde lysene rundt rullebanen, som viser flyene hvor de skal, snøfri.

– Kantlysene på rullebanen er helt nedsnødd, men vi håper vi skal få åpnet igjen ganske snart, sier Henriksen per klokka 09.10.

Da har flyplassen vært stengt i tre timer.


Flere veier i Tromsø fremdeles stengt på grunn av snøskredfare

Det heftige snøfallet i helga har bydd på utfordringer både på fastlandet og på Kvaløya. Problemene fortsetter onsdag morgen.

 

Store konsekvenser

Det er følgelig store forsinkelser og en rekke innstillinger fra og til Langnes mandag. Reisende bes følge informasjonen de får hos sine respektive flyselskap.

– Dette vil få konsekvenser for trafikken vår utover dagen. Vi tror og håper vi skal klare å holde flyplassen åpen resten av dagen nå når vi først får åpnet den igjen, sier Henriksen.


Oppjusterer skredfaren til nest høyeste nivå

Det advares om mulighet for store, naturlig utløste snøskred mandag.