Ahmed Warsame starta Facebook-siden «nei til bompenger i Tromsø/Troms»: – Kjipt at Blomseth har tatt navnet vårt

Kystpartiet-politiker og bompengemotstander Ahmed Warsame støtter Blomseth, men er skuffet over å ikke ha blitt involvert i den nye valglista.

STILLER TIL VALG: Ahmed Warsame stiller til valg for Kystpartiet, og er også aktivist mot bompenger. 

nyheter

Warsame er leder i Kystpartiet Troms og Finnmark, og partiets ordførerkandidat i Tromsø. Men han er vel så kjent for å være en iherdig bompengemotstander, og mannen bak aksjonsgruppa på Facebook: «Nei til bompenger i Tromsø/Troms», med over 11.500 følgere. Warsame har de siste årene arrangert flere markeringer og kjør sakte-aksjoner i protest mot planene om å innføre bompenger i byen.

Nå er han opprørt over tidligere Frp-topp Jan Blomseths liste som har nesten identisk navn som Warsames Facebook-side.


Blomseth mangler underskrifter til å starte protestpartiet sitt mot bompenger

Innsamlingen av navneunderskrifter for det nye partiet «Nei til bompenger» har ikke nådd helt i mål – ennå.

 

– Vi bor i et fritt land, og man kan kalle seg hva man vil, enten det er Abdullah, Johannes eller Lars-Tore. Men mange på Facebook-gruppa lurer på hva som skjer, og om han representerer oss, og jeg vet ikke hva jeg skal svare dem. Jeg synes det er kjipt at Jan Blomseth har tatt navnet vårt uten å spørre først, sukker han.

Kontaktet Blomseth

Warsame håpet i utgangspunktet å verve Blomseth til Kystpartiet – og kunne friste med topplassering.

– Før han startet lista ringte jeg han opp og tilbød han å være med i Kystpartiet og å være toppkandidat i Tromsø og til fylkestinget. Han sa nei takk, men fortalte ikke om hans egne planer. Derfor var det en ordentlig overraskelse å kort tid etterpå lese at han opprettet en egen liste, sier han.


Nå er Blomseths protestliste mot bompenger klar

Avhoppede Frp-politiker Jan Blomseths protestliste mot bompenger er nå klar.

 

– Jeg er skuffet over at han startet et eget parti uten å si ifra til oss. Det er bra for saken, men han representerer ikke vår Facebook-gruppe. Han er en voksen mann og grei kar, men han kunne tatt kontakt og opplyst oss om hva han vil gjøre. Da kunne vi støttet han, for vi har 11.500 medlemmer. Men da må vi se programmet. Men vi er et demokratisk land og folk gjøre som de vil.

SKUFFA: Ahmed Warsame er til daglig taxisjåfør. Han skulle ønske Blomseth røpte sine bompengeplaner til han. Foto: Martin Lægland 

Sjøl om Warsame er skuffet, og stiller til valg for Kystpartiet, håper han Blomseths «Nei til bompenger»-liste gjør et godt valg.

– Vi står på samme side politisk, og jeg signerte lista hans, slik at han fikk 300 underskrifter og kan stille til valg. For vi har samme mål, å stoppe bompenger.

Kystpartiet stiller i år ikke til valg på fylkestinget.


Norsk-somaliske Ahmed Warsame er ordførerkandidat for Kystpartiet i Tromsø

Kystpartiets afrikanske listetopp vil stoppe bompenger og rydde opp i helsevesenet.

 

– Vi satser alt på Tromsø, og for å stoppe innføringa av bompenger.

– Ikke vært i mine tanker

Jan Blomseth leverte denne uka inn sin liste, og ifølge politikeren, fikk han inn 650 underskrifter, mer enn det dobbelte av hva som kreves for å stille til valg i Tromsø. Han sier følgende til kritikken fra Warsame:

– Det har ikke vært i mine tanker. «Nei til bompenger» er ikke et uttrykk som ikke kan beskyttes. Jeg må bare beklage at jeg ikke tok kontakt, men det tenkte jeg ikke på. Dette har gått fort for seg, og jeg har en jobb hvor jeg jobber syv dager i uka.

BEKLAGER: Jan Blomseth beklager at han ikke tok kontakt med aksjonsgruppa, og sier tanken aldri slo han. Her er han fra en appell han holdt på en demonstrasjon arrangert av Warsame. Foto: Ronald Johansen 

 

Han sier han vil ta kontakt med aksjonsgruppa når valget nærmer seg.

– Nå er lista levert, og valgstyret skal behandle den 21. mai. Før det stresser jeg ikke med det, for jeg har nok å gjøre på arbeid.

Store ambisjoner

På en meningsmåling utført av InFact på vegne av Nordlys i mars fikk Blomseths liste 4,9 prosent oppslutning. Eks-Frp-politikeren sier det bare er starten, og mener at 25 prosent valgoppslutning er overkommelig.

DEMONSTRANT: Jan Blomseth har tidligere gitt sin fulle tilslutning til aksjonsgruppa «Nei til bompenger» Foto: Ronald Johansen 

 

– Hva er målet?
– Mellom fem og ti representanter. Vi er ei tverrpolitisk liste, og kan derfor hente fra alle de andre partiene. Det finnes bompengemotstandere i alle partier.


Over 100 personer møtte opp for å demonstrere

Gikk i fakkeltog mot bompenger

Over 100 personer gikk i fakkeltog gjennom sentrum for å demonstrere mot innføring av bompenger i Tromsø. I en motdemonstrasjon samlet 10 studenter seg utenfor rådhuset under parolen «Ja til bompenger».

 

– Så større enn Frp?
– Jeg bryr meg ikke om dem i det hele tatt. Vår eneste hensikt er å stoppe bompenger i Tromsø. For en vanlig barnefamilie kan det bli kostnader på 3500 kroner i måneden, eller 42.000 i året med bompenger. Det betyr at det nå kommer til å vokse opp barn i Tromsø som aldri får råd til å dra på ferie, fordi familien må bruke pengene på bompenger.