Frigir navnet på den omkomne scooterføreren etter skredet i Øverbygd

Den omkomne ble gravd fram først etter to timer da han ble tatt i et snøskred mandag kveld. 22-åringen døde på UNN tirsdag morgen.

STORT SKRED: Ifølge politiet var skredet et flakskred, opp mot 200 meter bredt og 200 meter langt, med en bruddkant på tre meter. Bildet viser bruddkanten på dødsskredet.  Foto: Politiet

nyheter

Det var Olaf Skarbakk Bjørkeng (22) som omkom etter snøskredet på Reingjerdfjellet mandag 1. april. Bjørkeng var bosatt i Øverbygd.


Scooterfører i 20-årene omkom i snøskred i Øverbygd

En mann i 20-årene omkom etter at han ble tatt av snøskred og gravd fram fra snøen først etter to timer mandag.

 

Han var en del av et snøscooterfølge på fire som ble overrasket av et skred mandag kveld. Politiet fikk melding om ulykken klokka 19.45.


Reingjerdfjellet ligger helt sør i Balsfjord kommune, på grensa til Målselv kommune i Troms.Kreditering: Norgeskart

 

Etter et søk ble først snøscooteren lokalisert. Deretter ble den savnede mannen funnet av en lavinehund rundt klokken 21.45. Han ble fraktet med Sea King til UNN for behandling, hvor han døde i løpet av morgentimene tirsdag.


Skole i sorg etter at 16-åring døde i snøscooterulykke i Troms

En 16 år gammel gutt fra Balsfjord mistet livet i en snøscooterulykke onsdag kveld. På skolen der 16-åringen gikk, er medelever og lærere i sorg.

 

Det var mandag stor snøskredfare, faregrad fire, i området.


Dødeligste skredvinteren på fem år

Sju personer har mistet livet som følge av snøskred så langt i vinter. Det gjør skredvinteren 2018/19 til den dødeligste på fem år.