Nå kommer det enda mer snø: – Det blir nok en runde til med måking i morgen

Innledningsvis var det meldt opphold fra og med onsdag, men nå beveger et nytt nedbørsfelt seg inn mot Tromsø.

MYE SNØ: Anna Torsen, Tonje Nerdal, Gun Lærgreid og Tone Iselin Persen var blant de mange tromsøværingene som startet mandagen med å grave fram biler og parkeringsplaser etter nattens massive snøfall. I morgen må de nok hive seg rundt på nytt.  Foto: Ronald Joahnsen

nyheter

I helga kom det over 50 centimeter snø, og snødybden var mandag 158 centimeter. Det er den største snødybden målt 1. april i Tromsø på 19 år. Tirsdag kunne måkeslitne tromsøværinger imidlertid puste lettet ut, da det slo om til regn og værmeldingene viste opphold utover i uka. Slik blir det imidlertid ikke.

– Foreløpig har det vært rolig i dag, men i løpet av ettermiddagen skal et nedbørsområde som ligger utenfor kysten trekke innover. Samtidig vil temperaturen synke litt, så det kommer ikke som regn eller sludd, men som snø, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander ved Vervarslinga i Nord-Norge.


 

Opp mot 10 centimeter

Hun forteller at vindretningen i løpet av ettermiddagen vil snu fra sør-sørvest til nord-nordvest.

– Men heldigvis skal det ikke blåse altfor mye i Tromsø. Her blir det nok en bris, mens vi på utsida hvert fall får en frisk bris eller kanskje liten kuling, sier hun.


Så mye snø kom det i natt

Vi har ikke hatt så mye snø 1. april siden år 2000.

 

Ifølge Borander kan det komme opp mot ti centimeter snø i løpet av ettermiddagen og natta.

– Sånn som det ser ut nå, må man nok ta seg en til runde med måking i morgen tidlig før jobben. Det skal imidlertid bygge seg opp et høytrykk over Nord-Norge, så det ser ut som at både torsdag og fredag blir veldig fine dager uten nedbør og med mye sol, forteller hun.


Snøkaoset skapte full stans på flyplassen: – Dette er helt ekstraordinært

Før klokken 09.30 var det ikke et eneste fly som hadde forlatt eller ankommet Tromsø lufthavn Langnes.

 

Mer snø til helga

Temperaturen vil fremover holde seg på mellom én og to minusgrader på dagtid, mens det på kvelden og natta vil være noe kaldere.

– For helga er den foreløpige prognosen at det igjen skal komme inn noe nedbør, men det ser ikke ut som at det er mye. Det vil også være litt mer vind, spesielt langs kysten, sier hun.