Norsk fartøy fikk lik i trålen – sendes til fastlandet for identifisering

Liket ble oppdaget i internasjonalt farvann i Smutthullet.
nyheter

Politiet opplyser torsdag ettermiddag at et norsk skip i Barentshavet har fått et lik i trålen.

– Liket blir fraktet til fastlandet for identifisering, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Trodde det var oljeklær

– Det er et lik av ukjent kjønn som delvis er i oppløsning. Utover det er identiteten ukjent, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen til iTromsø.

Politiet ønsker ikke å gå ut med navnet på fartøyet som fant liket. NRK skriver imidlertid at det var Herøy-båten «Remøy».

– Vi tok inn reketrålen. Vi trodde først det var noen oljeklær som lå bak i tråla der. Da vi så nøyere på det viste det seg å være deler av et menneske inni. Da stoppet vi opp og pakket inn liket. Nå setter vi kursen mot land, så får de som skal ta seg av det de som jobber med slikt. Vi satser på å være i land i Båtsfjord om ett døgn, sier skipper Kjetil Ervik til kringkastingsselskapet.

Han forteller at han ikke har opplevd noe lignende tidligere.

– Vi oppdaget liket i 9-tiden i dag tidlig, sier skipperen.

Flere ulykker i området

Thomassen opplyser at det nylig ikke er meldt om savnede i området.

Natt til 5. mai 2018 forsvant 19 år gamle Sindre Saltveit fra Vormedal på havet omtrent 60 nautiske mil nord for Bjørnøya. Han var besetningsmedlem på KV «Nordkapp». Det ble gjort ekstensive søk i havområdene etter forsvinningen, men Saltveit ble aldri funnet.

Også syv russiske statsborgere er savnet i området, etter at et russisk helikopter styrtet i havet i Grønfjorden ved Svalbard i 2017. Om bord var åtte personer, men kun én av de omkomne ble funnet. Helikopteret var på tur fra Pyramiden til Barentsburg da ulykken inntraff.

– Vi ønsker ikke å spekulere i hvem det er som er funnet. Vi avventer identifisering, sier Thomassen.

Fraktes til Tromsø

Politiet fikk melding om likfunnet klokken 10.00 torsdag formiddag.

– Liket er tatt om bord i båten og fraktes nå til fastlandet i Finnmark. Derfra blir det sendt til Tromsø hvor identifiseringsarbeidet vil pågå, sier Thomassen.