Så mye skylder folk fra Troms på skatten

4,9 millioner nordmenn får tilgang til skattemeldingen i dag.

FLERE FÅR TILBAKE: 2,9 millioner nordmenn ligger an til å få penger tilbake, mens 800.000 sannsynligvis må betale restskatt.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Tallene som er klare nå viser foreløpig skatteberegning for 2018. Både skattepliktige og Skatteetaten kan endre tall i skattemeldingen før skatteoppgjøret, hvor første skatteoppgjør er 20. juni.


800.000 nordmenn må belage seg på restskatt

Skattemeldingen er klar. 2,9 millioner nordmenn ligger an til å få penger tilbake, mens 800.000 sannsynligvis må betale restskatt.

 

Har over 1 milliard kroner til gode

I Troms har 95.131 personer fått en foreløpig skatt til gode på i gjennomsnitt 11.093 kroner, og totalt 1.055.260.770 kroner.

Mens nesten 100.000 får penger tilbake, skylder 25.253 personer i fylket vårt i gjennomsnitt 20.498 kroner i restskatt og totalt 517.631.220 kroner.

Totalt har nordmenn drøyt 33,7 milliarder kroner skatt til gode. Foreløpig beregnet restskatt er 20,6 milliarder kroner.


Nå kan du sjekke om du får igjen på skatten – eller om det blir smell

Nå er skattemeldingen tilgjengelig, og du kan finne ut om du får penger igjen eller om du må betale restskatt.

 

Må sjekke

Skattemeldingen for lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende er forhåndsutfylt med opplysninger om inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag.

Skatteetaten ber alle sjekke at opplysningene på skattemeldingen stemmer.

– Skatteetaten vet ikke alt om deg, og det er du som kjenner din økonomi best. Vi mottar stadig mer informasjon om deg, men du er selv ansvarlig for å oppgi fullstendige opplysninger som er grunnlaget for å beregne skatten din, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

– Det kan lønne seg å bruke en halvtime på denne årlige skattesjekken og sørge for at du har alt på stell. Hvis alle opplysningene i skattemeldingen er riktig og alt er tatt med, så trenger du ikke å levere den. Hvis du skal endre noe, er dette lett å gjøre på nett.


Skattemeldingen lagt ut – påloggingstrøbbel gjennom natten

Etter at skattemeldingen ble gjort tilgjengelig onsdag kveld, var det så stor pågang hos skatteetaten gjennom natten at innloggingen brøt sammen.