Tromsømann nominert til barnehagepris

Universitetslektor Erik René Larssen Fagerheim (50) er en av fem nominerte til prisen «Årets barnehageinspirator 2019».

NOMINERT: Erik René Larssen Fagerheim er en av fem nominerte til barnehagepris.   Foto: Trond Tomassen

nyheter

Fagerheim er nominert til prisen av en av sine studenter ved Universitetet i Stavanger, skriver barnehage.no.


Færre Tromsø-barn trenger barnehageplass: Utsetter utbygging i to år

Det er ikke lenger like stort trykk på barnehagene i Tromsø. Derfor vil kommunen skyve på planene for ny barnehage på Nordmannsgård sør på fastlandet.

 

«En dyktig foreleser som deler sin fagkunnskap på en måte så alle studentene forstår. Og forstår man ikke, så forklarer han igjen. Knytter teori opp mot praksis, så man får et klarere bilde. De eneste forelesningene der alle, til og med de på bakerste rad, sitter med spisse ører. Inspirerer alle til å bli en like god barnehagelærer som han er», skriver studenten, ifølge barnehage.no.

– Jeg er opptatt av at det ikke bare skal være tid til fag i undervisningen, man skal også alltid ha rom for en digresjon eller to, et lite sidespor, som gjerne er litt humoristisk. Latterbrølene man da får fra studentene, skaper god stemning og gjør at auditoriet eller klasserommet blir et trivelig sted å være, sier han til nettstedet.


91,8 prosent av barna i Norge har barnehageplass

I dag har 91,8 prosent av alle barn i alderen ett til fem år her i landet plass i barnehage. Det er en økning fra 91,2 prosent på samme tid i fjor.

 

Fagerheim er opprinnelig fra Tromsø, og familien hans bor fortsatt her.

Prisen er på 50.000 kroner, og deles ut annethvert år. Prisen går til en lærer eller foreleser ved en av landets barnehageutdanninger, som deler av sin fagkunnskap på en inspirerende måte, har bidratt til at studentene fullfører, og gir studentene lyst til å jobbe med barn.