Tilbyr gratis kontroll av russebiler

Statens vegvesen tilbyr gratis kontroll og veiledning til de som skal tilbringe russetida på hjul.
nyheter

– Vi ønsker at russen skal ha en fin og trygg russetid, også i trafikken. Vi er derfor allerede i gang med gratis kontroller av russebiler på flere av våre trafikkstasjoner her i Nord-Norge, sier avdelingsdirektør Jørn Simonsen i Statens vegvesen i en pressemelding.


Reportasjen:

Så mye bruker tromsørussen på 17 dagers feiring: – Det er en festival på hjul

Siden mai i fjor har guttene i «The Tribe» og «Calaveras» lagt sjela – og store deler av lommeboka – i russebilene sine. Her er resultatet.

 

Kompliserte regler

Krav og regler til kjøretøy kan være omfattende, særlig knyttet til ombygging, og regelverket er ikke tilpasset vår særegne russefeiring.

– Regelverket kan være vanskelig å sette seg inn i, og vi er her for å hjelpe. Vi oppmuntrer russ som planlegger større ombygginger om å ta kontakt med oss først. Kanskje blir ikke svarene det de håper på, men reglene er der for å sikre at kjøretøyet skal være tryggest mulig, både for russen selv og andre i trafikken, sier Simonsen.


17 dager med tårer og billig vodka

Blå slush, billig vodka, tårer og høy musikk. Slik gikk det da vi ble med ut på «rulling».

 

Godkjente biler får oblat

Bilene som er innom trafikkstasjonene og har alt i orden, får en oblat i vinduet.

– Vi har stadig kontroller langs veien, også av russebiler. Kjøretøy som har oblat i vinduet slipper å bli utsatt for større tekniske kontroller langs veiene i mai, sier Simonsen.