Oppfordrer påsketurister til å bruke lokalbutikkene: – Vi er helt avhengig av at tilreisende kommer innom

– Dette er årets høydepunkt for oss, sier butikksjef Wenche Hagen på Coop Prix Hatteng.

VILLE TILSTANDER: Før påske er det ville tilstander i butikkene, også hos Wenche på Coop Prix Hatteng.  Foto: PRIVAT

nyheter

– Vi gleder oss til å ta imot årets påskekunder. Vi har brettet opp ermene og er klare for å gjøre vårt beste for å tilby kundene det de vil ha, med ekstra god påskeservice på kjøpet, sier Wenche Hagen, butikksjef i Coop Prix Hatteng i en pressemelding til Framtid i Nord.

Ville-Texas!

Nå kjøres varene inn og hyllene fylles opp før påsketuristene ankommer. Tirsdag formiddag sto Hagen og fylte på i fruktdisken.

– I går var det ville-Texas-tilstander! Det tar seg nok opp i løpet av dagen også, men jeg regner med at det største trykket kommer i morgen, forteller hun i telefon til avisen.

– Faktisk går det veldig mye frukt og grønt. Og appelsiner, ikke minst! Ellers er det grillmat, turmat, og egentlig mer av alt. Folk er flinke til å kose seg med god mat og drikke i påska.

Avhengige av salg

Ifølge Hagen er det ingen selvfølge at de mindre lokale butikkene kan holde åpent og tilby tilreisende det de trenger for rolige dager på hytta. Men butikkene er ofte helt avhengig av omsetningen de får i løpet av noen få travle dager i påsken.

– Salget i løpet av påskedagene er veldig viktig for butikken. Vi er helt avhengig av at tilreisende kommer innom og handler ting som pølser til påskeskirennet og påfyll av Kvikk Lunsj, sier hun.

– God service

Butikksjefen oppfordrer påskekundene til å ta turen innom nærmeste nærbutikk, istedenfor å handle alt i store supermarkeder.

– Melk og ost er bare to eksempler på varer som ikke trives så godt i en varm bil i flere timer, men hos oss får du også god service og et ekte smil på kjøpet.