Skal du reise kollektivt i påsken? Da må du vite om disse endringene

I høytiden er det andre rutetider for buss, hurtigbåt og ferger.

Endringer: Det er andre rutetider for busser, ferger og hurtigbåter i påsken. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Allerede onsdag er det endringer på bussrutene i Tromsø og resten av fylket. Onsdag er det nemlig sommerruter som gjelder for linje 20–74. De avgangene som er merket med grønt i rutetabellen kjøres ikke, opplyser Troms fylkestrafikk.

Fra skjærtorsdag og til og med 2. påskedag er det søndagsruter som gjelder. Natt til lørdag og søndag er imidlertid nattbussene innstilt.

Torsdag til søndag denne uka er distriktsbussene innad i Tromsø kommune innstilt. Det kjøres imidlertid skibussavganger på linje 450 mellom Prostneset og Oldervik.

Buss ut av byen

Ut av kommunen og til andre steder i fylket, er det begrenset med bussavganger på helligdagene. Skjærtorsdag er det to avganger mellom Tromsø og Narvik, mens det er søndagsruter mellom Tromsø og Alta. Øvrige avganger og linjer er innstilt.

Langfredag går det to busser fra Tromsø til Narvik, mens det er søndagsruter mellom Tromsø og Alta. Øvrige avganger og linjer er innstilt.

Påskeaften er det lørdagsruter fra Tromsø til Narvik og mellom Tromsø og Alta, mens øvrige avganger er innstilt.

1. påskedag er det søndagsruter på linjene L100, 110, 150 og 460. Øvrige avganger er innstilt. 2. påskedag varsler Troms fylkestrafikk om søndagsruter på alle linjer.


Nav-bilen til Kirstis handikappede sønner ble kondemnert. Nå frykter hun isolasjon etter avslag på ny bil

Kirsti Johansens multifunksjonshemmede sønner Emil André (28) og Tobias (24) er helt avhengige av spesialtilpasset bil med heis og rampe for å komme noe sted. Nå kjemper moren en fortvilet kamp mot Nav.

 

Ferger

Fergen mellom Hansnes–Karlsøy–Vannøy har også egne påskeruter. Onsdag går fergene som normalt, mens det er søndagsrute på skjærtorsdag, langfredag, og 1. og 2. påskedag. Påskeaften er det lørdagsruta som gjelder.

Det samme gjelder ferga mellom Hansnes og Reinskard. De dagene det er søndagsrute går siste tur fra Hansnes klokken 21.15.

Ferga mellom Bellvik og Vengsøy har ordinær rute onsdag, lørdagsrute skjærtorsdag og påskeaften, og søndagsrute langfredag, 1. og 2. påskedag. 1. påskedag er siste ankomst Bellvik klokken 21.30.

Ferga mellom Mikkelvik og Bromnes har søndagsrute med siste ankomst Mikkelvik klokken 19.10 både skjærtorsdag, langfredag, og 1. påskedag. Påskeaften er det lørdagsrute, mens det er vanlig søndagsrute 2. påskedag.


Kommentaren

Verdens dyreste vits

Navneskiftet NSB har valgt er så hamrende teit at det alene vil holde liv i revy- og standup-scener over det ganske land i mange år fremover.

 

Hurtigbåter

Hurtigbåten mellom Tromsø–Finnsnes–Harstad kjører torsdagsruta onsdag før påske. Hurtigbåten er innstilt skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag, mens den kjører lørdagsruta påskeaften og søndagsruta 2. påskedag.

Mellom Tromsø og Skjervøy, og Tromsø–Vikran–Tennskjer–Lysnes, er det fredagsrute onsdag, mens fergen er innstilt skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1. påskedag. 2. påskedag er avgangene som følger:

Rute 3: ordinær rute innstilt. Fra Tromsø klokken 13.45, Nord-Lenangen på signal for påstigende passasjerer, Vorterøy og Reinfjord anløpes på signal med ankomst Skjervøy cirka klokken 16.45. Søndagsrute fra Skjervøy klokken 17.00. Ekstrarute fra Tromsø klokken 22.30 direkte til Skjervøy. Rute 4: Søndagsrute


Her går barn og foreldre til barnehagen med hjertet i halsen

Med bare ett fotgjengerfelt i en sterkt trafikkert vei, frykter Gimle-foreldrene både for egen og barnas sikkerhet når de skal til og fra barnehagen.