Snøskred på Kvaløya

Politiet rykket ut til melding om skispor i tilknytning til et snøskred i Svarthammardalen onsdag morgen. Etter befaring ble det konkludert at verken skisporene eller skredet var ferskt. Politiet har nå avsluttet aksjonen.
nyheter

Rundt klokken 10.40 onsdag meldte politiet over Twitter at det hadde gått et skred i Svarthammardalen på Kvaløya. De hadde fått melding fra en person på Tromsøya som hadde observert området gjennom kikkert og oppdaget skredet.

Politiet sendte patruljer, helikopter og hunder til området for å undersøke området, etter melding om skispor i tilknytning i skredet.

– Vi har fått melding om et skred som har gått i Svarthammardalen. Det er ikke et stort skred, men det er observert skispor i området nært skredet, så vi sender ressurser i form av patruljer, helikopter og hunder slik at vi kan få bedre oversikt, sa Roy Tore Meyer ved politiets operasjonssentral. 

Videre fortalte Meyer at de ikke visste når skredet hadde gått.

– Det kan ha skjedd for eksempel i natt. Vi har ikke fått noen meldinger fra folk i området.

Klokken 11.10 kom politiet med en oppdatering over Twitter hvor de fortalte at de, etter befaring med helikopter, hadde konkludert med at det ikke var et ferskt skred, og at både skredet og skisporene var gamle.