Åpnet den første skuterløypa i Målselv torsdag

Skjærtorsdag åpnet den nye skuterløypa i Målselv.

ÅPNET: Grunneier Karstein Rostadmo (t.v.) har nettopp satt opp skiltet som viser at her kan skuterkjørere lovlig ferdes i den nye løypa i Rostadalen. Til høyre Målselv-ordfører Nils Foshaug (Ap) som offisielt åpnet den nye skuterløypa.  Foto: STEIN WILHELMSEN

nyheter

Ordfører Nils Foshaug i Målselv kommune var invitert til å åpne den nye skuterløypa som fra torsdag i påsken nå kan benyttes lovlig av skuterfolket.


Løypa starter ved Starter ved Rostadalen Camping, Raselvneset og Tverrelva går via Lille Rostavatn (markert på kartet) og Rostaåsen. Trase fra Raselvneset til sammenbindingen på Lille Rostavatn åpnes ikke i 2019.Kreditering: Norgeskart

 

Den nye rekreasjonsløypa går fra Rostavatn og til Reiersdalshytta, ei strekning på 15 kilometer skriver Folkebladet.

Petter Karlsen, som er den store pådriveren for løypa, forteller at dette er et arbeid UL Freidig i Rostadalen startet med for 14 år siden, og sier at dette er en stor dag for ungdomslaget i Rostadalen.

Stortinget iverksatte i 2002 ei forsøksordning der åtte utvalgte kommuner kunne sette i gang med å få fram skuterløyper i sine kommune, men Målselv var ikke med blant disse.

I 2015 vedtok så Stortinget at hver kommune selv nå kunne iverksette arbeid med å få fram rekreasjonsløyper, og på torsdag ble altså de første 15 kilometerne med rekreasjonsløype åpnet i Målselv.

Det er ikke lenge etter at man i Lenvik har fått sine første 30 kilometer rekreasjonsløype på Lenvikhalvøya.