Lange køer på Stakkevollvegen

Tirsdag morgen gikk trafikken i sneglefart ned Tverrforbindelsen, på Stakkevollvegen og i Tromsøysundtunnelen

KØ: Køen står ned Tverrforbindelsen og strekker seg langs Stakkevollvegen forbi UNN og videre mot Skattøra.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

iTromsø har mottatt flere tips om lange køer langs Stakkevollvegen tirsdag morgen. Dette har medført køproblematikk i Tromsøysundtunnelen og ned Tverrforbindelsen. Køa strekker seg forbi UNN og videre mot Skattøra.

Politiet opplyser at de ikke kjenner til årsaken til kødannelsen. De har så langt ikke fått inn meldinger om ulykker eller andre hendelser som kan påvirke trafikkflyten.

Dårlig vei

Ifølge tips er det dårlig vei i krysset nedenfor Gimlevegen som forårsaker problemene. Der arbeider Consto Anlegg Nord AS med å utvide Stakkevollvegen. Etter planen skal den nye veien stå ferdig i løpet av september i år.

Tidligere i april klaget Nobina på dårlig veivedlikehold og dype hull i veibanen langs anleggsområdet. Statens vegvesen har også mottatt flere private klager på forholdene der.

DÅRLIG VEI: Slik så Stakkevollveien ut i krysset ved Gimlevegen tirsdag morgen.  Foto: iTromsø-tipser

Statens vegvesen følger opp

Daglig leder i Consto Anlegg Nord AS, Tor Helge Nordstrøm, henviser til Statens vegvesen for kommentar.

– Vi har en avtale med entreprenør om at veien skal holdes ved like kontinuerlig. Nå har det regnet mye i går og i natt, og jeg tror nok at det er en medvirkende årsak til at veien igjen er dårlig. Consto har lovet oss at de skal ha beredskap på strekningen, så jeg skal sjekke med dem hva som skjer der. De skal skrape veien og fylle hullene, sier prosjektleder Eirin-Anne Blix i Statens vegvesen.

Tirsdag formiddag var arbeidet med forbedringen av veien i gang.   Foto: Silje Løvstad Thjømøe