Store vannmasser skaper problemer flere steder i Tromsø

Kombinasjonen regn, smeltevann og flo har ført til at Bydrifts veivakt har hatt nok å gjøre.

VADER: Bydrift arbeider med å få opp slukene i krysset.  Foto: Ahmed Adan Warsame

nyheter

Tirsdag morgen oppsto det lange køer nord på Tromsøya. Flere frustrerte sjåfører kunne opplyse at dårlig veistandard ved krysset Stakkevollvegen/Gimlevegen var skyld i at trafikken sto stille. Men også store vannmasser førte til problemer.

– Det er en innsjø nedenfor utkjørelsen fra Utsikten. Køen gikk veldig tregt her og det var kø langt bortover Skattøra, forteller Torgrim Teigstad.

«INNSJØ»: Slik så Stakkevollvegen ved innkjøringen til Utsikten ut da Torgrim Teigstad kjørte forbi tirsdag morgen.  Foto: Torgrim Teigstad

Han kjørte sørover på strekningen rundt klokken 07.40.

– Det var nesten så jeg måtte vurdere om bilen kunne håndtere vannmassene. Heldigvis gikk det fint, sier han, og fortsetter:

– Jeg kjører en Mercedes A-klasse – type byracer – og jeg måtte holde midten for at den ikke skulle gå under. Den var heller ikke så glad i veistandarden borte ved byggeplassen. Der gikk det i to kilometer i timen og jeg skrapte fronten nedi én gang.


Lange køer på Stakkevollvegen

Tirsdag morgen gikk trafikken i sneglefart ned Tverrforbindelsen, på Stakkevollvegen og i Tromsøysundtunnelen

 

Bydrift på stedet

Driftsleder ved veivakta til Bydrift i Tromsø kommune, Tron-Even Augustinussen, sier til iTromsø at de er på stedet nå med mannskaper og gravemaskin for å få fjernet vannmassene.

STORE VANNMASSER: Deler av Stakkevollvegen sto under vann.  Foto: Ahmed Adan Warsame

– Det har vært nok å gjøre nå på morgenkvisten. Vi har slitt med mye nedbør, flo sjø og smeltevann. Det gjør at vannet flere steder i Tromsø har stått ut av kummene, ettersom du får kraftig vannføring fra oversiden samtidig som floa står og trykker på nedenfra, forteller han.

Vann i kjeller

Ifølge Agustinussen kan ikke Bydrift gjøre noe med situasjonen.

– Vi tar unna det som brenner mest, men vi kan ikke gjøre noe med floa. Det er noe vi bare må vente på at ordner seg selv, forklarer han.

Han forteller at de har fått inn flere henvendelser om overflatevann som truer bygninger.

– Vi har blant annet vært og tatt unna vann fra en kjeller i Njåls veg. Det er mer enn nok å gjøre, sier driftslederen.