Polarshow ga oss prestasjoner som deres eldre konkurrenter bare kan drømme om

Den 49. utgaven av ungdomsskolerevyen bød på en fantastisk trio av vittige ordspill, merkelig situasjonskomedie og nydelige sangnummer.

Forrykende start: Låten «Vi e en sitcom» ga oss en flott start på showet. Alle foto: Daniel Lilleng 

0

Polarshow 2019 – «En sitcom»

Sommerlyst skole, 24.04.19 kl. 18.00. Hovedinstruktører: Maja Dønnem, Eric Jensen og Sofia Bandini.

nyheter

Tromsøs eldste ungdomsskolerevy sparkes i gang med låten «Vi e en sitcom», med melodien til the Rembrandts' superhit «I'll be there for you». Som forventet skulle den gode gamle Friends-låten ta del i en revy med tittelen «En sitcom», og aktørene imponerer med både sang og dans.

I første sketsj møter vi en i overkant skeptisk gammel dame som åpenbart hadde hørt mye om Nigeria-svindel. Her treffer revygjengen godt, det være seg det som skjer på scenen – men også rent lyd- og lysmessig.

Rådgiverne på Sommerlyst kommer seg heller ikke unna elevenes harselas og det ble tatt et kraftig oppgjør med førstnevntes råd. Her slår elevene et slag mot såkalte gutte- og jenteyrker.

Kreative dørselgere: Sketsj om de to dørselgerne skapte mye latter i salen. 

 

Brexit-utsettelsen er tema i neste nummer. Morsomt at elevene følger med på hva som skjer der, men sketsjen kan i beste fall kalles en lettvekter. Neste på plakaten følger i samme spor. Vi får servert en merkelig politisketsj jeg rett og slett ikke forstår. Muligens et forsøk på et stikk mot politiet, men det er i så fall så vidt de kjenner det.

Sitcom-gjenganger

Påfølgende nummer treffer mye bedre. Aktør Kristan Skjærstein spiller en skuffet Trond Giske. Meget bra performance av unggutten.

Kveldens sjette innslag – og revyens gjenganger – bød på mer TV-serieunderholdning. Her møter vi familiefaren Ronny og hans besettelse rundt sitcoms. Fire ganger i løpet av showet treffer vi han og familien, og ser hvordan TV-seriesjangeren sakte, men sikkert ødelegger livene deres. Erna Solberg og Siv Jensen får selvfølgelig også sin scenetid, og jeg lar meg imponere av de to hovedaktørene, Thale Myrbakk og Vera Lysnes.

Ådne Solheim, med sin Tore på Sporet-imitasjon, står som et av revyens mest kreative, morsomme og gjennomtenkte nummer. Tore Strømøy står på bar bakke etter mange år i NRK, og lurer på hva han kan lete etter. Revygjengen leverer her gode ordspill og flere interessante forslag.

Etter en 15 minutters pause kommer vi til den koselige, men derav like dramaturgisk ødeleggende, blomster- og taleseremonien. Ti minutter ekstra der, før bandet endelig får spille pauselåten.

Populære kort: Russefeiring og tilhørende kort fant russerjenta i den ene sketsjen meget spesielt. 

 

Imponerende husband

I de fleste tilfeller der man legger merke til et revyband, er det i negativ forstand. Polarshows band, derimot, spilte – med unntak av litt surr under pauselåten – strammere enn privatøkonomien til undertegnede. Med brask og bram møter vi i første sketsj etter pause to dørselgere og ordspill med, ja, nettopp dører. Dette funker overraskende bra, og her blir pappahumor-baren så til de grader fylt opp. Man kunne se gleden i øynene på fedrene på radene bak.

Et av revyens beste nummer kommer av en monolog om hva som befinner seg i et tenåringssinn. Her treffer de med lyd, lys og en fantastisk rolleprestasjon.

God sketsj med bismak

Neste høydepunkt er av nevnte Thale Myrbakk, som spiller en russisk jente som har rømt hjemmefra og blir mildt sagt overrasket over fenomenet «russefeiring». Fantastisk sketsj, men som i flere andre nummer så blir vi gitt en relativt tam avslutning. Det mangler rett og slett en god punchline. Dette er et irritasjonsmoment, spesielt når man vet hvor mange som har jobbet med dette. 29 (!) instruktører har bidratt i revyen, alle med erfaring fra revy. Disse i tillegg til de tre hovedinstruktørene burde ha greid å komme opp med bedre løsninger på revyens svake ledd.

Konklusjonen er at Polarshow-gjengen leverer en god forestilling i alle ledd. Fra det meget gode husbandet, til dem som sitter med spakene til lyd og lys, og til dem som er aktører. Polarshow overgår mange videregåenderevyer på dette feltet. Jeg lar meg stadig imponere over aktørenes bruk av scenen, og hvor scenevant de fremstår. Dette i en ungdomsskolealder. Man skal være forsiktig med spådommer, men om jeg skal tippe så vil flere av disse elevene prege både humorscener og teaterscener i Nordens Paris i fremtiden. Uansett hva som skjer i fremtiden, så har nok Polarshow 2019 skapt en del venner for livet.