To personer funnet døde i skredområde på Svalbard

En kvinne og en mann kom ikke tilbake til den polske forskningsstasjonen søndag etter at de dro ut på tur fredag.
nyheter

En mann og en kvinne er funnet døde i et skredområde i Hornsund på Svalbard, opplyser Sysselmannen på sin Facebook-side.

De to kommer fra den polske forskningsstasjonen, og Sysselmannen fikk melding om ulykken klokken 11.30 søndag.

Kvinnen og mannen hadde dratt ut på tur fra stasjonen fredag. Da de ikke kom tilbake som avtalt innen søndag morgen, dro mannskap fra stasjonen ut for å lete etter dem.

– De har gått tur på fjellet, og antagelig gått over en skavl som har brekt av. De er identifisert, og varsling av pårørende er iverksatt, sier operasjonsleder Anders Haugerud til VG.

De to omkomne ble funnet noen timer senere i et vanskelig tilgjengelig skredområde under fjellet Kamkrona øst for stasjonen. De har falt flere hundre meter nedover en bratt fjellside.

– Vi sendte et helikopter med lege og politi fra Sysselmannen for å undersøke hva som har skjedd, samt følge opp de øvrige ansatte på basen. De omkomne er nå bragt til Longyearbyen, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

Det er satt i gang varsling av de pårørende. Det er til vanlig 14 personer på den polske forskningsstasjonen i Hornsund, som ligger cirka 13 mil sør for Longyearbyen.