Mann (28) skal ha truet Nav-ansatt, spyttet vekter i ansiktet og stjålet fra butikker i sentrum

Mannen er i tillegg tiltalt for bruk og besittelse av narkotika.

Mannen må møte i Nord-Troms tingrett 14. august. Der må han også svare på spørsmål knyttet til narkotika.  Foto: Tor Farstad

nyheter

30. mars 2017 på Nav-kontoret i Grønnegata 122 i Tromsø skal mannen ha fått avslag på et krav om penger til å kjøpe seg et smykke. Da skal 28-åringen, som er bosatt i sentrum, ha sagt til saksbehandleren at det var satt en pris på hodet hennes, og at hun burde passe seg når hun var ute og gikk.

8. mai 2017 ble han bortvist fra Nerstranda kjøpesenter, og skal da ha reagert med å sjikanere, spytte og slå mot en vekter.

I tillegg til trusler og for å ha krenket en annen person, er 28-åringen tiltalt for en rekke tyverier i Tromsø sentrum.

Tatt for tyverier

22. juni 2017 skal han ha tatt en T-skjorte fra klesbutikken Carlings. Rundt én måned senere skal han ha tatt et par solbriller fra Brilleland.

21. august 2017 ble han tatt med en boks øl fra Coop Prix. 11. desember 2017 skal han ha stjålet en flaske mineralvann fra Coop Prix Tempogården. I april 2018 ble han igjen tatt med øl, denne gangen seks enheter fra Eurospar på Tomasjord.

Det siste tyveriet er fra november 2018, da han ble tatt med en Ulvang-genser fra Coop Obs.

Tatt med narkotika

Mannen må møte i Nord-Troms tingrett 14. august. Der må han også svare på spørsmål knyttet til narkotika.

Han er tiltalt for å ha brukt eller vært i besittelse av narkotika, da han kort tid før 8. mai 2017 skal ha brukt amfetamin, metamfetamin og hasj.

20. februar 2018 ble han dessuten tatt med rundt to gram hasj.