Gilbert tildelt UNNs høyeste utmerkelse

Onsdag ble klinikkoverlege Mads Gilbert tildelt Pingvinprisen.

FIKK PRIS: Mads Gilbert fikk onsdag Pingvinprisen overrakt fra administrerende direktør Anita Schumacher foran et fullsatt auditorium ved UNN Tromsø. Gilbert har jobbet ved sykehuset i 40 år.   Foto: Per-Christian Johansen (UNN)

nyheter

Det skriver Pingvinavisa onsdag.

Prisen deles ut til  personer som har gjort en helt ekstraordinær innsats for sykehuset over lang tid, og er den høyeste utmerkelsen en ansatt ved sykehuset kan få.


Ingen fylker i Norge har flere skredofre enn Troms i år: – Vi er fortvilet og veldig lei oss

– Det vi i dag står over, er en meget alvorlig situasjon. Vi må oppfordre folk til å utvise den største forsiktighet med bratt bestigning, sier den erfarne overlegen ved Akuttmedisinsk klinikk på Universitetssykehuset i Tromsø.

 

Klinikkoverlege Mads Gilbert fikk onsdag Pingvinprisen, som er den høyeste utmerkelsen en UNN-ansatt kan motta.  Foto: Per-Christian Johansen (UNN

 

Gilbert visste ingenting om prisutdelingen, som skjedde under direktørens halvårlige møte hvor Gilbert opprinnelig var møteleder på vegne av Akuttmedisinsk klinikk.

– Jeg satt der og ante fred og ingen fare. Men etter hvert skjønte jeg jo hva som kom, og da fikk jeg rett og slett gåsehud. Dette er en stor ære for meg, og en pris jeg verdsetter høyt, sier Gilbert til UNNs egen avis.


De startet innsamlingsaksjon for å kunne kjøpe tre hjertekompresjonsmaskiner:

Samlet inn nok penger til 34 maskiner – og enda er det penger til overs

Aksjonsgruppa bestående av ansatte ved ambulansetjenesten ved UNN har samlet inn 5,1 millioner kroner til å kjøpe nye hjertekompresjonsmaskiner.

 

Gilbert fylte 70 for noen år tilbake, men har ingen planer om å pensjonere seg. Han går fortsatt sine ukesvakter som klinikkoverlege og anestesilege på Sysselmannens redningshelikopter på Svalbard ifølge avisen.

– Nei, så lenge kjeften slår – og kroppen fungerer – så ønsker jeg å bidra videre. Alder er bare et tall, og for meg stoppet tellingen på 37, men plutselig er det slutt også for meg, sier Gilbert til avisen.


Mads Gilbert anklager TV 2 for å sensurere tale

Da TV-lege og Rødt-politiker Mads Gilbert fikk pris for beste «dokusåpe» under Gullruten, takket han med et stikk til Frp-leder Siv Jensen. Men talen ble ikke vist på TV. – Sensur, mener Gilbert. – Planlagt, svarer TV 2.