Levnet lommeboka hjemme og dro på grillkafé

Lørdag formiddag var det grillfest på Kafe X i Vestregata. De fristet med et bredt utvalg av grillmat, kaffe og trivelig selskap. Best av alt: Alt var gratis.

GRILLMESTER: Espen Aronsen fra Aron Mat stilte med et bredt utvalg av forskjellig grillmat. 

nyheter

I samarbeid med Buktafestivalen og Aron Mat har Kafe X årlig arrangert grillfest for alle siden 2004. Lørdags formiddag kunne de friste med grillmat fra Aron Mat, kaffe og hyggelig selskap. Det beste var at gjestene kunne levne lommeboken hjemme, fordi alt var gratis.

– Buktaribba er min favoritt

Daglig leder for Aron Mat, Espen Aronsen, stilte med et bredt utvalg av grillmat til gjestene.


Dette er Knut og Gunnars hemmelige juletradisjon: Ei navneliste med 140 tromsøværinger som skal få nye klær til jul

Brødrene Knut og Gunnar Wilhelmsen har en hemmelig familietradisjon. Denne jula videreføres den for 39. året på rad.

 

– Vi har vært partner med Kafe X, og holdt på med dette i cirka 10–12 år. Jeg setter stor pris på å få være med å servere gratis mat til gjestene. På menyen har vi blant annet buktaribba, svinefilet og anguspølser. Buktaribba er min favoritt, forteller Aronsen med et smil.

Åpent for alle

På grillfesten var kafélederen Nina Rossing til stede med samarbeidspartneren og buktafestivalsjefen Egil Bye Damsgård.

ØNSKER ALLE VELKOMMEN: Kafélederen Nina Rossing og buktafestivalsjefen Egil Bye Damsgård ønsker alle velkommen til grillfesten. 

– Stedet skal være en rusfri kafé, som kan bidra til ettervern, samt være en trygg arena for personer som er under og kommet ut av rusrehabilitering. Likevel må jeg påpeke at kafeen er åpen for alle, og jeg ønsker alle velkommen, forteller Rossing.

Den tidligere festivalsjefen skulle egentlig slappe litt av da han flyttet. Nå har han fått ny jobb

I april flyttet Robert Dyrnes til Trondheim. Da skulle han egentlig ha litt fri. Nå har han fått to nye jobber.

 

Ved ett av bordene satt gjestene Tarald Lihaug og Annika Pedersen. Pedersen var en av de frivillige arbeiderne. Hun synes grillfesten var meget bra, men kunne helst tenkt seg bedre vær.

GODT SELSKAP: Tarald Lihaug og Annika Pedersen var til stede på kafeen. Begge var svært positiv til grillfesten. 

– Bestekompisen min introduserte meg til Kafe X, og jeg tenkte at dette kunne være bra for CV-en min. Når det gjelder grillfesten synes jeg det er kjempeartig, men det er synd at det var så dårlig vær, sier Pedersen med et glimt i øyet.

Flere medhjelpere

Kafeen driftes i hovedsak av frivillige, men også andre aktører bistår med støtte. For eksempel bidrar Buktafestivalen ved å gi pantepengene fra den årlige festivalen.


FRA SIDELINJA

Lenge leve småborgerligheten

Jeg ble halvt fornærmet her i helga, av en kompis. Han påsto at jeg var småborgerlig, og at det var nærmest genetisk betinget, folk som er oppvokst på Finnsnes har noe småborgerlig over seg, sa han.

 

– Frivillig arbeid er den viktigste ressursen for driften, men også RIO, Marborg og Tromsø kommune er støttespillere. Buktafestivalen bidrar med én krone for hvert ølglass som pantes under festivalen. Derfor er det viktig at tilskuerne kaster glasset i riktig konteiner, sier Rossing og Damsgård.