Folk strømmet til Bukta i godværet

Mandag badet Telegrafbukta i sol. Det visste Emma Ingebrigtsen og Ronje Berg å utnytte. Tirsdag reiser de nemlig til Bulgaria – hvor det er meldt mye regn.

SOL, BÆR OG KORT: Ronje Berg (t.h) og Emma Ingebrigtsen koser seg med kortspillet «Idiot» i sommervarmen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Der er det meldt regn hele uken, så nå må vi bare sleike sol i Tromsø mens vi kan, sier Emma Ingebrigtsen og Ronje Berg lattermildt.


Slik blir været de neste dagene:

Finn fram badebuksa – nå blir det 20 grader!

Rundt 20 grader, lite skyer, lite vind og null nedbør. Det er fasiten for været de neste dagene i Tromsø.

 

Reiser fra sola

Jentene var to av mange som nøt været i Telegrafbukta da sommerens andre virkelige sommerdag sto for tur. I håp om mer sol setter de seg tirsdag på et direktefly til Sunny Beach i Bulgaria, hvor de sammen med to andre venninner skal tilbringe én uke. Der er derimot ikke værgudene like gavmilde som de for øyeblikket viser seg å være i Tromsø. På spørsmål fra iTromsøs utsendte om det er fristende å heller bare bli værende i Tromsø, er svaret derimot klokkerklart.

– Nei, det skal bli godt å komme seg bort herfra. Det hjelper på med litt ferie, slår Berg fast.


10 måter å spotte en nordlending på ferietur

Når vi nordlendinger omsider kommer oss bort fra tafatte plussgrader og Jekta-vær har mange av oss en del fremtredende karakterstikker.

 

Betalt ferie

Kommunens bydriftsavdeling hadde også valgt å ta turen til Telegrafbukta mandag. Blant dem var Steffen Grønmo, som har sommerjobb i Bydrift. Tromsøværingen, som vanligvis studerer informatikk i Bergen, klagde ikke på «kontoret» sitt i finværet.

– Det er kjempechill å bare gå rundt omkring og få betalt for ferie, sier han med et smil om munnen.

GREEKLIPPING: Steffen Grønmo trives på jobb for Bydrift, hvor han skal arbeide til midten av august.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Selv om Grønmo resten av året bor lenger sør i landet, er han ikke nødvendigvis bortskjemt med bra vær av den grunn.

– Nei, det regner for det meste i Bergen, påpeker han.


Sydenstemning da sommerværet endelig kom

Bevæpnet med både solkrem og snorkel, strømmet kritthvite tromsøværinger til stranda i Grøtfjord. Om du ikke fikk med deg det fantastiske været søndag, har du heldigvis en ny sjanse mandag.

 

Fjelløve i lavlandet

Mange foretrekker å tilbringe sommeren i Nord-Norge på fjellet. Det inkluderer også Gunn Katrine Hansen, men akkurat denne dagen trakk strandlivet i Bukta det lengste strået.

– Nå var det sol, og da måtte jeg finne ei strand, slår hun fast.

FRA TOPPTUR TUL STRAND: Gunn Katrine Hansen liker seg godt oppe i høyden, men mandag fant hun tid til avslapning ved havet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Hansen forteller at etter flere dager på fjellet, trengte hun en restitusjonsdag. Søndag tilbrakte hun til og med bursdagen sin flere hundre høydemeter over havet.

– Da var jeg på Sørtinden og Finnlandsfjellet, sier hun, og understreker at bursdag på fjellet passer henne helt perfekt.

DEBUT I TROMSØVARMEN: Tor Guttormsen Hortvedt, bare seks måneder, har ikke vært bortskjemt på varme temperaturer så langt i livet. Her koser han seg i sola med Martine Guttormsen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Kaldere være i sikte

Søndag og mandag har gitt Tromsø årets første dager over 20 grader. Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe opplyser derimot at det også blir de siste i denne omgang.

FOLKSOMT: Klokken 12 mandag formiddag hadde allerede mange tromsøværinger tatt turen til Telegrafbukta.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Det blir sol og fint vær også de neste dagene, men temperaturene blir noe lavere – rundt 17–18 grader som makstemperatur. Videre mot helgen vil temperaturene fortsette å synke gradvis, og på søndag er vi trolig nede i 10 grader, sier statsmeteorologen, som samtidig understreker at oppholdsværet vil holde seg ut uken.