Folk strømmet til Bukta i godværet

Mandag badet Telegrafbukta i sol. Det visste Emma Ingebrigtsen og Ronje Berg å utnytte. Tirsdag reiser de nemlig til Bulgaria – hvor det er meldt mye regn.

SOL, BÆR OG KORT: Ronje Berg (t.h) og Emma Ingebrigtsen koser seg med kortspillet «Idiot» i sommervarmen. 

nyheter

– Der er det meldt regn hele uken, så nå må vi bare sleike sol i Tromsø mens vi kan, sier Emma Ingebrigtsen og Ronje Berg lattermildt.


Slik blir været de neste dagene:

Finn fram badebuksa – nå blir det 20 grader!

Rundt 20 grader, lite skyer, lite vind og null nedbør. Det er fasiten for været de neste dagene i Tromsø.

 

Reiser fra sola

Jentene var to av mange som nøt været i Telegrafbukta da sommerens andre virkelige sommerdag sto for tur. I håp om mer sol setter de seg tirsdag på et direktefly til Sunny Beach i Bulgaria, hvor de sammen med to andre venninner skal tilbringe én uke. Der er derimot ikke værgudene like gavmilde som de for øyeblikket viser seg å være i Tromsø. På spørsmål fra iTromsøs utsendte om det er fristende å heller bare bli værende i Tromsø, er svaret derimot klokkerklart.

– Nei, det skal bli godt å komme seg bort herfra. Det hjelper på med litt ferie, slår Berg fast.


10 måter å spotte en nordlending på ferietur

Når vi nordlendinger omsider kommer oss bort fra tafatte plussgrader og Jekta-vær har mange av oss en del fremtredende karakterstikker.

 

Betalt ferie

Kommunens bydriftsavdeling hadde også valgt å ta turen til Telegrafbukta mandag. Blant dem var Steffen Grønmo, som har sommerjobb i Bydrift. Tromsøværingen, som vanligvis studerer informatikk i Bergen, klagde ikke på «kontoret» sitt i finværet.

– Det er kjempechill å bare gå rundt omkring og få betalt for ferie, sier han med et smil om munnen.

GREEKLIPPING: Steffen Grønmo trives på jobb for Bydrift, hvor han skal arbeide til midten av august. 

Selv om Grønmo resten av året bor lenger sør i landet, er han ikke nødvendigvis bortskjemt med bra vær av den grunn.

– Nei, det regner for det meste i Bergen, påpeker han.


Sydenstemning da sommerværet endelig kom

Bevæpnet med både solkrem og snorkel, strømmet kritthvite tromsøværinger til stranda i Grøtfjord. Om du ikke fikk med deg det fantastiske været søndag, har du heldigvis en ny sjanse mandag.

 

Fjelløve i lavlandet

Mange foretrekker å tilbringe sommeren i Nord-Norge på fjellet. Det inkluderer også Gunn Katrine Hansen, men akkurat denne dagen trakk strandlivet i Bukta det lengste strået.

– Nå var det sol, og da måtte jeg finne ei strand, slår hun fast.

FRA TOPPTUR TUL STRAND: Gunn Katrine Hansen liker seg godt oppe i høyden, men mandag fant hun tid til avslapning ved havet. 

Hansen forteller at etter flere dager på fjellet, trengte hun en restitusjonsdag. Søndag tilbrakte hun til og med bursdagen sin flere hundre høydemeter over havet.

– Da var jeg på Sørtinden og Finnlandsfjellet, sier hun, og understreker at bursdag på fjellet passer henne helt perfekt.

DEBUT I TROMSØVARMEN: Tor Guttormsen Hortvedt, bare seks måneder, har ikke vært bortskjemt på varme temperaturer så langt i livet. Her koser han seg i sola med Martine Guttormsen. 

Kaldere være i sikte

Søndag og mandag har gitt Tromsø årets første dager over 20 grader. Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe opplyser derimot at det også blir de siste i denne omgang.

FOLKSOMT: Klokken 12 mandag formiddag hadde allerede mange tromsøværinger tatt turen til Telegrafbukta. 

– Det blir sol og fint vær også de neste dagene, men temperaturene blir noe lavere – rundt 17–18 grader som makstemperatur. Videre mot helgen vil temperaturene fortsette å synke gradvis, og på søndag er vi trolig nede i 10 grader, sier statsmeteorologen, som samtidig understreker at oppholdsværet vil holde seg ut uken.