Kirkens Bymisjon arrangerte ferietur for tromsøfamilier: – Et godt tilbud for dem som ikke har så god råd til å dra på ferie.

Hvert år arrangerer Kirkens Bymisjon i Tromsø en liten ferietur for familier med ulike utfordringer. I år gikk turen til Piteå i Sverige.

ILAG: Lisbet Christensen, Julianne Karlstrøm og Trine Lise Nyheim Anthonsen fra Kirkens Bymisjon koste seg på ferietur til Sverige sammen med de andre familiene.   Foto: Privat

nyheter

Kirkens Bymisjon hadde i år med seg flere familier på ferieturen til Sverige. En stor gruppe med totalt 35 personer reiste med bussen som tok de med til den kjente ferieplassen Piteå og Pite havsbad.


Slik kommer du deg på ferie i siste liten uten at det koster skjorta

Tromsøværinger valfarter på ferie. Forrige uke opplevde reisebyrået TUI en vekst på 192 prosent (!) i antall bestillinger fra Tromsø sammenlignet med samme periode året før. Men er det fortsatt mulig å komme seg på ferie for en billig penge?

 

– De små øyeblikkene

Barn og unge i alderen 3 til 15 år kunne glede seg til fem dager i finværet. Tilbudet er spesielt for familier med økonomiske vansker. De betaler en liten egenandel, men Kirkens Bymisjon tilrettelegger alt av aktiviteter, transport, overnatting og måltider.

Ferieturen besto av godt vær og mange aktiviteter. Både voksne og barn kunne kose seg på stranden, i tillegg til at de fikk dratt på tivoli, badeland og trampolinepark.

PÅ STRANDEN: Familiene fikk en fin dag på stranden i Sverige.  Foto: Privat

Koordinator i ILAG som er Kirkens Bymisjons satsing for barn og unge i Tromsø, Julianne Karlstrøm, forteller at ferieturen var en fin opplevelse.

– Det var en veldig fin tur. Og det som er så fint er å legge merke til de små øyeblikkene, når barna og ungdommene finner hverandre og kan være sammen. Foreldrene kan senke skuldrene og se på at barna leker fint med hverandre, forteller hun.

Karlstrøm legger også til at det er dette Kirkens Bymisjon jobber for, at man skaper gode opplevelser i lag og et godt samhold og fellesskap.


Kirkens SOS flytter inn i nye lokaler og starter chat-tjeneste

Kirkens SOS Nord-Hålogaland flytter ut av loftet til Bymisjonen og inn i eget hus i Skippergata. De nye lokalene vil gi mulighet til å opprette en chat-tjeneste.

 

Gode tilbakemeldinger

I etterkant av turen har Kirkens Bymisjon fått gode tilbakemeldinger fra familiene som var med. Tobarnsmoren Monica Johansen var veldig fornøyd med reisen. Hun kunne fortelle at både voksne og barn ble godt ivaretatt av Kirkens Bymisjon gjennom hele turen.

TIVOLI: Kirkens Bymisjon hadde også lagt opp til en dag på tivoli.  Foto: Privat

– De stilte opp uansett hva det var, omså bare en liten prat. De er fantastiske mennesker. Dette er et godt tilbud for dem som ikke har så god råd til å dra på ferie. Vi fikk mye god mat og mange nye vennskap, meddeler hun.


Vil utrede krisetelefon på samisk

Sametinget har bevilget 330.000 kroner i støtte til Kirkens SOS i Nord-Hålogaland for å utrede om det skal gis selvmordsforebyggende krisehjelp på samisk.

 

Stolt av innsatsen

Daglig leder i Kirkens Bymisjon, Ann Karina Sogge, roser de ansatte og frivillige for deres formidable innsats for å kunne tilby en slik reise.

– De har påtatt seg et stort ansvar, og de klarte det med glans. Det handler om muligheten til å gjøre en forskjell, noe vi fikk til i år også, sier hun.

GØY PÅ TRAMPOLINE: Barna hadde det kjempegøy på trampolinepark.  Foto: Privat

Hun trekker fram en spesiell person som har gjort en god jobb bak kulissene. En familiefar til et guttelag i TIL som også har fått med andre foreldre til å hjelpe.

– Det blir lagt merke til, og vi synes det er veldig fint gjort. Vi er takknemlige.