Per-Willy Amundsen mener høyreradikal aktivist bør få asyl i Norge

Stortingsrepresentanten vil gi grunnleggeren av English Defence League politisk asyl.

GIR STØTTE: Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen mener Tommy Robinson bør få politisk asyl i Norge.  Foto: Knut Godø/Harstad Tidende

nyheter

Torsdag ble den islamkritiske aktivisten Tommy Robinson dømt til ni måneder i fengsel for forakt for retten. Robinson er grunnlegger og tidligere leder av den høyreekstreme organisasjonen English Defence League (EDL).

Samme dag skrev tidligere justisminister Per-Willy Amundsen et facebookinnlegg, hvor han tar til orde for at Robinson bør få politisk asyl i Norge.

– Det er satt på spissen, men det er jo derfor vi har asylretten, nemlig for å ivareta de som blir politisk forfulgt, og det er vanskelig å oppfatte det som noe annet enn at Tommy Robinson blir politisk forfulgt. Jeg synes det er skammelig, men de viser hvilken vei vi er på, hvor helt grunnleggende menneskerettigheter som ytringsfrihet brytes på grunn av personers politiske meninger, sier han til Dagbladet.

KNEBLET: I går skrev Per-Willy Amundsen dette innlegget på Facebook.   Foto: Skjermdump

 

Amundsen sier også til NRK at han mener måten den tidligere EDL-lederen har blitt behandlet på er skammelig.

– Han blir av mange av oss oppfattet som politisk forfulgt i Storbritannia. Hadde en politisk dissident fra et afrikansk land opplevd det samme som han har blitt utsatt for ville venstresiden omfavnet ham, sier Amundsen til NRK.