De nærmeste dagene vil bli kjølige – men snart kommer sommeren tilbake

Fra søndag vil temperaturene synke, men det kan se ut som de varme temperaturene snart vil komme tilbake.

SOMMER: Blå himmel og solskinn preget lørdags formiddag. Foto: Trond Karlstrøm 

nyheter

Godværet på lørdag kan bli erstattet med kjøligere temperaturer allerede fra søndag, ifølge Pernille Borander, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge.

– Vi har hatt et høytrykk ute i havet, som har gitt stabilt fint vær i vår landsdel. Fra søndagen skal denne svekkes litt, og da vil det komme inn mer kaldluft, sier Borander.


Folk strømmet til Bukta i godværet

Mandag badet Telegrafbukta i sol. Det visste Emma Ingebrigtsen og Ronje Berg å utnytte. Tirsdag reiser de nemlig til Bulgaria – hvor det er meldt mye regn.

 

Overskyet og kjølig

Borander forklarer at det vil bli mer overskyet vær fra søndag til tirsdag.

– Søndag ser det ut som det vil komme opp til makstemperatur på rundt 12 grader, ikke noe særlig varmere enn det, sier Borander.

Hun forklarer at vinden i disse dagene vil ligge på en nordøstlig bris.

Borander sier videre at den kjølige lufta vil være dominerende fram til tirsdag, med temperaturer på 11–12 grader.

– Skydekket fører til at det ikke vil bli veldig varmt. Men det ser ut som den gode nyheten er at blaffet av kjølig luft er kortvarig, sier Borander.


Sydenstemning da sommerværet endelig kom

Bevæpnet med både solkrem og snorkel, strømmet kritthvite tromsøværinger til stranda i Grøtfjord. Om du ikke fikk med deg det fantastiske været søndag, har du heldigvis en ny sjanse mandag.

 

Stigende temperaturer

Allerede fra onsdag vil nemlig temperaturene stige igjen, ifølge meteorologen.

– Ifølge de nåværende prognosene kan det se ut som det vil bli varmere mot slutten av neste uke, sier Borander og fortsetter:

– Men det vil nok bli en litt mer ustabil værsituasjon, og det kan komme noe nedbør. Det vil ikke være like tørt som det har vært de siste ukene, legger hun til.

For dem som har tenkt seg på Buktafestivalen kan det altså se ut som det vil være nødvendig å finne fram både shortsen og regnponchoen.


Levnet lommeboka hjemme og dro på grillkafé

Lørdag formiddag var det grillfest på Kafe X i Vestregata. De fristet med et bredt utvalg av grillmat, kaffe og trivelig selskap. Best av alt: Alt var gratis.