Stor brann på Skattøra – politiet ba folk holde seg innendørs

Politiet meldte om giftig røyk over hele Tromsø på grunn av brannen på Skattøra.

Det ryker kraftig fra Skattøra.

  Foto: Kim Pedersen

nyheter

Fredag ettermiddag rykket nødetatene ut til Troms Bildelsenter på Skattøra etter melding om brann på stedet. Det er store mengder røyk over hele Tromsøya. Politiet skal ha fått melding om brannen fredag ettermiddag klokken 17.25.


Brannen på Skattøra slokket

Brannvesenet forlot stedet lørdag morgen.


Like etter klokken 18.00 skrev politiet ut en felles-SMS til 66.000 innbyggere i Tromsø, hvor de anmodet beboere om å holde seg inne og lukke vinduer og dører til annen beskjed ble gitt, på grunn av giftig røyk som spredde seg over hele Tromsø. Halvannen time senere skrev politiet at det var trygt å oppholde seg utendørs, men ba om varsomhet med hensyn til røyklukt. Beboere nord for Tverrforbindelsen ble bedt om å fortsatt holde vinduer lukket grunnet røyknedfall.

Én person, som jobbet på stedet, har fått noe brannskader på fot og arm. Det er uvisst hvor mange som var til stede i bygningen da brannen oppsto.


Dieseldrevet høytrykkspyler skal ha eksplodert

Brannvesenet foretar en kontrollert nedbrenning av lokalet.


Cruiseskipet Mein Schiff reiste videre nordover mot Nordkapp mens røyken bredte seg utover Tromsø.

Ifølge Tromsø kommunes fungerende kommunikasjonssjef, Eva Meyer Hanssen, skal det ikke være noen som har kommet inn med brann- eller røykskader hos den kommunale legevakten. Heller ikke UNN meldte om skader i forbindelse med brannen fredag kveld.

Kontrollert nedbrenning

Like etter klokken 18.00 dirigerte politiet trafikken manuelt ved rundkjøringen på Gimle. Stakkevollvegen og Ringvegen ved Remiks ble stengt for all trafikk grunnet den kraftige røykutviklingen.

– Innsatsleder på stedet tar forløpende vurderinger på om nærliggende områder skal sperres av eller evakueres, fortalte politiets operasjonsleder Morten Augensen til VG.

Like etter klokken 19.00 meldte Brann og redning at spredningsfaren skal være under kontroll, og at det drives med overfladisk slokkearbeid og kontrollert nedbrenning av det overtente bygget.

Vil jobbe på stedet utover kvelden

Det var usikkert hvor lenge slokningsarbeidet vil foregå.

– Da brannen startet regnet vi med at det ville ta 4–5 timer, men nå har brannen roet seg en del, sa alarmoperatør Marianne Nilssen fredag kveld.

Brannvesenet melder at mannskapene forlot stedet klokken 07.00 lørdag morgen.

  Foto: Emil C. Fredhammer