Stor skogbrannfare i Tromsø - brannsjefen med strenge grillregler for de neste dagene

På grunn av lite regn den siste tiden ber brannsjefen folk om å ta forholdsregler med matlaging utendørs.

BRANNSJEF: Øystein Solstad er brann- og redningssjef i Tromsø og Karlsøy.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Tromsø kommunes brannvesen varsler på Facebook at det på grunn av lite regn den siste tiden er stor skogbrannfare i Tromsø.

Brannsjef Øystein Solstad forteller at vi har god beredskap for en skogbrann med blant annet skogbrannhelikopter, men han vil helst slippe å bruke det. Reglene for de neste dagene er derfor som følger:

Bål, engangsgriller, bålpanner eller andre former for åpen ild i skog og utmark er forbudt. Det generelle bålforbudet gjelder som vanlig fra 15. april til 15. september, og nå som det er så tørt er det ekstra viktig at dette overholdes, skriver kommunen.

Bruk godkjente bål- og grillplasser

For å grille utendørs på en trygg måte kan folk benytte seg av de godkjente bål- og grillplassene, for eksempel på fellesgrillene i Telegrafbukta.

Brann og redning ber folk slokke grillen ordentlig etter bruk. Skal du bruke engangsgrill så pass på at den dynkes i vann og ikke kastes i avfallsbeholder. En engangsgrill kan inneholde glør og varme i opptil 24 timer etter bruk så vær påpasselig med å kaste den i en grillcontainer.

Brannsjefen legger til at pølser stekt i stekepanne er nesten like godt som fra grillen. Er du uenig så råder Solstad deg til å bruke elektrisk grill.