– I fjor fikk jeg flott laks på 11 kg, i år fikk jeg en halvfeit banksjef på kroken...

Det kunne ha gått ille da banksjef Jan-Frode Janson fikk «storfangst» lørdag. Han fikk nemlig sitt eget øye på kroken - og var en millimeter fra kanskje å miste synet.

DEN GANG DA... I fjor fikk Jan-Frode Janson en flott blanklaks på 11 kg i Altaelva. Lørdag fikk han sitt eget øye på kroken. Foto: Privat 

nyheter

At det er stor spennvidde på fiskeopplevelsene kan tidligere konsernsjef for Sparebanken Nord-Norge - Jan-Frode Janson - skrive under på. Under en fisketur i fjor landet han en flott laks på elleve kg i Altaelva. Lørdag fanget han sitt eget øye med lakseflua.

– Jeg ble litt småengstelig, det må jeg innrømme. Jeg klarte altså å kroke meg selv med lakseflua slik at kroken gikk gjennom øyenlokket og rispet opp hinnen i øyet under, forteller Janson på telefon fra Trondheim.

Måtte opereres

Det var under en fisketur utenfor Trondheim at uhellet skjedde. Et uheldig sveip med fluestanga fikk dramatiske følger, og Janson forteller at kroken på lakseflua satt så utilgjengelig til at hans lokale lege ikke kunne gjøre noe med saken.


Jan-Frode Janson ferdig som konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge:

Flytter fra Tromsø før Rødbanken-kvartalet står ferdig: – Jævlig irriterende

Konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge, Jan-Frode Janson, bedyrer at han flytter til noe, ikke fra noe.

 

– Jeg var nødt til å dra på St. Olavs hospital for å opereres. Jeg fikk gå seks timer med lakseflua i øyet før den ble fjernet, sier han.

Det var ifølge ham selv en god dose flaks at kroken traff der den traff.

Kunne mistet synet

– Kirurgen sa etter operasjonen at om kroken hadde truffet en millimeter annerledes så ville den kunne ha punktert øyet. Da ville jeg ha risikert å miste synet på det ene øyet, sier Jansen.

Det er ikke første gang Janson har fått kroket seg selv på fisketur, men de tidligere gangene har ikke vært i nærheten av like dramatiske.


Jan-Frode Janson slutter i Sparebanken Nord-Norge

Det melder Sparebanken Nord-Norge mandag morgen.

 

– Jeg har fått krok fast i fingre og klær, men det har gått bra alle ganger. Nå kunne det som sagt ha gått ille, sier han.

– Heldigvis var det som ble mest såret stoltheten som laksefisker...