Debatt

– For min del velger jeg derfor sofaen denne gangen ...

nyheter

Det er som kjent slik at to kommunestyrer har lagt ned svømmebassenger i Kroken, på Tromsøya og på Kvaløya.

De desentraliserte bassengene var bra for svømmeundervisningen og skolene, og de skapte almen trivsel og folkehelse hos lokalbefolkningen, det var kort gangvei for barn, rimelige priser, ingen trafikk eller parkeringsproblemer.

Denne gamle desentraliserte modellen er byttet ut til fordel for et stort sentralisert badeanlegg på Tromsøya.

Anlegget ligger i skiløypa, det har få parkeringsplasser, og bussen kommer ikke helt fram til anlegget.

Bassenget har til nå kostet kommunen over en milliard kroner.

Billettprisene er dessuten latterlig høye, for eksempel koster det for barn fra 0 til 3 år kr 75. En voksen og to barn koster kr 500. Det blir rimeligvis ikke noe folk spanderer på seg særlig ofte.

En regner med at anlegget vil bli en stor økonomisk belastning for befolkningen i fremtiden. Blant annet pga. byggekostnader og lavt besøkstall.

Dette prestisjeprosjektet har hatt bred tilslutning fra samtlige partier i kommunestyrene.

De borgerlige startet prosjektet, og de rødgrønne fullførte galskapen.

Nå er det lokalvalg, og jeg for min del, har selvfølgelig ikke tillit til noen av de politiske figurene som har forårsaket denne skandalen.

Hvis politikerne prioriterer prestisjeprosjekter foran miljø, barn, svømmeopplæring og folkehelse, så bør det i det minste få konsekvenser for de ansvarlige.

For min del velger jeg derfor sofaen denne gangen, det er første gang siden 1972. Eller eventuelt partier som ikke er involverte i denne skandalen.