Nå kan du gå tørrskodd til Tromsdalstinden

Takk være innsatsen til denne dugnadsgjengen er det nå mulig å gå vinterruta tørrskodd til og fra Tromsdalstinden.

DUGNADSGJENG: Lørdag formiddag var Geir Lotre (fra venstre), Jan Isak Mikalsen og Karl Hermod Knutsen innerst i Tromsdalen og laget denne gangbanen i tre. Fjerdemann på dugnadslaget er fotograf. Foto: Ulf Hansen 

nyheter

– Lørdag formiddag var vi fire som utførte klopping i en strekning på 150 meter. Det var veldig gjørmete, spesielt etter at det var kjørt med 4-hjuling der. Nå kan man gå tørrskodd, sier Ulf Hansen.


I disse naturområdene vil det dukke opp toaletter i tiden fremover

Toalettet i Grøtfjord blir ikke ferdigstilt før i september, men til høsten og neste år vil det dukke opp flere utendørs toaletter rundt om i Tromsø.

 

Støtte fra turlaget

Sammen med turkameratene Geir Lotre, Jan Isak Mikalsen og Karl Hermod Knutsen ofret han noen timer på lørdag for å legge til rette for bedre fremkommelighet og spare naturen for ytterligere slitasje.

– Det startet med at vi søkte Troms Turlag om støtte til å kjøpe inn materialer til klopping. Søknaden ble innvilget og turlaget kjørte inn materialene i vinter. Tidligere i sommer var vi to som flyttet materialene dit vi skulle utføre kloppingen, sier Ulf Hansen.


Stenger toppen av Sherpatrappa

Sherpaene skal legge siste finpuss på den populære trappa.

 

Turvante

Som ivrig bruker av turterrenget i blant annet Tromsdalen, er han bare glad for å kunne gjøre en innsats som kommer mange andre til gode.

– Jeg synes stien har blitt veldig bra. Det viktigste er at andre kan nyte godt av det vi har gjort. Vi er medlemmer i turlaget og har gått utallige turer til Tromsdalstinden, sier han.


Bybildet:

Da Tromsdalen var ei jordbruksbygd

Slik lå sentrale strøk av Tromsdalen en gang på siste halvdel av 1930-tallet. Åpne jordbruksarealer dominerer i bildet, som fotograf Christian Hansen har tatt oppe fra Skaret på Skarsfjellet.


TIL KLOPPING: Denne plankehaugen ble kjørt inn i Tromsdalen i vinter for å bli brukt i forbindelse med klopping av stien på vinterruta til Tromsdalstinden.  Foto: Kjetil Vik