Kirkens SOS får 600.000 kroner til husleie: – Vi er rørt, lettet og glad

Sparebankstiftelsen skal betale husleien til Kirkens SOS i to år.

TAKKNEMLIG: Daglig leder Gry Heggås Jensen i Kirkens SOS Nord-Hålogaland er takknemlig for gaven fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Nord-Norge. foto: Håkon Steinmo 

nyheter

– Vi er altså både rørt, lettet og glad, sier Gry Heggås Jensen, daglig leder i Kirkens SOS Nord-Hålogaland.

Torsdag arrangerte de konsert med Halvdan Sivertsen i Domkirka, for å markere Kirkens SOS Nord-Hålogalands 40-årsjubileum.

Der ble det samtidig offentliggjort at Sparebankstiftelsen Sparebanken Nord-Norge gir en pengegave til organisasjonen tilsvarende deres husleie i to år.


Verdensdagen for selvmordsforebygging:

Hva med fokus på selvmordsforebygging?

Vi ønsker oss at alle partiene våger å snakke om psykisk helse og forebygging av ensomhet og selvmord – selv om det kanskje ikke er mulig å komme med enkle løsninger, skriver Gry Heggås Jensen, leder for Kirkens SOS Nord-Hålogaland i anledning verdensdagen for selvmordsforebygging.


600.000 kroner

JUBILEUMSKONSERT: Torsdag spilte Halvdan Sivertsen på organisasjonens 40-årsjubileum i Domkirka.   Foto: Privat

I juni i år flyttet Kirkens SOS inn i nye lokaler i Skippergata.

– Våre nye lokaler er fire ganger så store som våre gamle, men har samtidig en dyrere husleie, sier Jensen.

Sparebankstiftelsen skal nå betale husleien de første to årene, en sum på 600.000 kroner fordelt på to år.

– Dette betyr veldig mye for oss. Hvert år må vi skaffe til veie rundt én million kroner gjennom gaver, lotteri, kirkeoffer og lignende. Et slikt kjempeløft betyr mye for oss, det er med å sikre driften i en livsviktig tjeneste, påpeker Jensen.

Krisehjelpstjenesten har i dag 40 frivillige og to ansatte i Tromsø.

– Vi tar sikte på å doble antallet frivillige, og vi skal snart utvide med flere nye plasser til vår chattetjeneste, forteller Jensen.


Kirkens Bymisjon arrangerte ferietur for tromsøfamilier: – Et godt tilbud for dem som ikke har så god råd til å dra på ferie.

Hvert år arrangerer Kirkens Bymisjon i Tromsø en liten ferietur for familier med ulike utfordringer. I år gikk turen til Piteå i Sverige.


– Gir dem en god start

– EN GOD START: Hans Olav Karde, daglig leder i Sparebankstiftelsen Sparebanken Nord-Norge. foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

Daglig leder i Sparebankstiftelsen, Hans Olav Karde, er fornøyd med at de kan hjelpe Kirkens SOS.

– Nå kan de konsentrere seg om deres hovedoppgave, i alle fall en stund, påpeker Karde.


Kirkens SOS flytter inn i nye lokaler og starter chat-tjeneste

Kirkens SOS Nord-Hålogaland flytter ut av loftet til Bymisjonen og inn i eget hus i Skippergata. De nye lokalene vil gi mulighet til å opprette en chat-tjeneste.


Han sier at det var en naturlig grunn til at de valgte å donere penger til organisasjonen.

– Det viste seg at Kirkens SOS’ brukergruppe var nettopp de menneskene vi er opptatt av at pengene våre skal hjelpe, nemlig ungdom og eldre, sier Karde og fortsetter:

– Stiftelsen gir jo ikke evigvarende økonomisk støtte, men vi tenkte at de nettopp har flyttet inn i nye lokaler med økt husleie, og da kan vi gi dem en god start med å betale husleien i noen år, forklarer Karde.