Røykutvikling på hurtigbåt

Like før klokka 18.00 ble det meldt om røykutvikling i motorrommet på hurtigbåten på vei fra Harstad til Tromsø.

  Foto: HT-tipser

Vet du noe om saken? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Det er 17.00-avgangen fra Harstad med MS «Sollifjell» som har fått problemer fredag ettermiddag ved Andørja.

– Det ble meldt om brann i maskinrommet på skipet, men det var kun røykutvikling og situasjonen er nå under kontroll. Det er 76 personer om bord, men det er ikke meldt om personskader. Båten har fått igang en motor og går nå for egen maskin igjen, sier operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt.

Småpanikk

  Foto: HT-tipser

Nødetatene har avblåst aksjonen som var underveis, og det er skip i nærheten som kan bistå hurtigbåten om det skulle oppstå nye problemer.

– Det ble litt småpanikk umiddelbart på grunn av røykutviklingen, og unger skrek, men det roet seg da personalet kom og forklarte situasjonen så godt det lot seg gjøre, sier en passasjer Harstad Tidende har snakket med.

– Det var mellom Ibestad og Engenes at vi hørte et smell fra båten. Som om den skulle ha truffet noe. Begge motorene ble stanset og det kom noe røyk inn i kabinen. Da var det på med redningsvester, sier passasjer Stig Solheim til Harstad Tidende.

MS «Fløyfjell» ved kaia på Engenes. Båten skal bistå med å få passasjerene tilbake til Harstad.  Foto: HT-tipser

Passasjerene på MS «Sollifjell» fikk raskt på seg redningsvester. Mange trakk ut på dekk på grunn av røyk i båten melder Harstad Tidende.
Den første av de nye hurtigbåtene sjøsatt: – Passasjerkomforten vil bli merkbart bedre

Tirsdag ble den første av de tre nye hurtigbåtene, som settes i drift mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad fra neste år, sjøsatt.


Fraktes tilbake til Harstad

Flere båter kom til for å bistå Sollifjell da alarmen gikk.  Foto: HT-tipser

Daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones, sier røykutviklingen oppsto i forbindelse med tekniske problemer om bord på båten.

– Passasjerene er sluppet på land på Engenes og fraktes tilbake til Harstad med «Stjernøy» som avbryter sin tur for å hjelpe til. De reisende vil få tilbud om å reise til Tromsø med en annen båt senere i kveld, sier Bones.


Fortviler om manglende vedlikehold ved hurtigbåtkaia på Reinøya – frykter skader på kaia kan medføre risiko

En uavhengig takstmann anbefaler å stenge hurtigbåtkaia på Reinøya inntil utbedringer har blitt gjort.


Buss for båt fra Tromsø i kveld

De mange passasjerene på vei fra Harstad mot Tromsø ble satt av på Engenes og skal fraktes tilbake til Harstad.  Foto: HT-tipser

«Sollifjell» fraktes trolig tilbake til Harstad i løpet av kvelden for inspeksjon. Det betyr at de som skal reise fra Tromsø til Harstad fredag kveld må belage seg på buss for båt da hurtigbåt-ruten er innstilt.

– Vi jobber med å få på plass en løsning her. Vi vil publisere oppdatert informasjon på Tromskortet.no og på vår Facebook-side, sier Bones.

Troms fylkestrafikk fikk ikke på plass busser, da det etter sigende ikke var busser å oppdrive fredag kveld. I tillegg varsler de at hurtigbåtrute 2 fra Harstad klokka 08.00 lørdag morgen er innstilt, men at de vil sette opp buss for båt fra Harstad klokka 08.00 og fra Finnsnes 09.45 til Tromsø.

Det var Nordlys som først meldte om røykutviklingen.